fbpx
Ajánló Kultúra

Mesterkurzus népdaléneklésből

Folytatódik a Hagyományok Háza népdaléneklő mesterkurzus prograja. November folyamán Maros megyében Kásler Magda, a Maros Művészegyüttes vezető táncosa és szólistája tartja a mesterkurzust Szászrégenben és Szovátán.

A résztvevők betekintést nyerhetnek a Felső-Maros menti és nyárádmenti népi éneklés hagyományába. Megismerhetik a rendelkezésre álló forrásanyagokat, gyűjtéseket. Az archív felvételek részletes elemzésétől indulva eljutunk a népdalok megformálásáig, gyakorlatba ültetéséig, színpadra állításáig. A szovátai alkalmon Tőkés Loránt néprajzi előadása színesíti a programot.

A mesterkurzusra pedagógusokat, népdalt oktatókat, népdalénekeseket várnak, de népdalt kedvelőket is tudnakk fogadni a helyek függvényében. Alsó korhatár: 14 év

Szászrégenben november 14-én, hétfőn 18 órától az esemény házigazdája, a szászrégeni Bíborka Egyesület próbatermébe várják az érdeklődőket  (Radnótfáji utca 60. szám). 

Szovátán az S. Illyés Lajos Általános Iskolában (Fő út, 196/A) kerül sor a kurzusra november 15-én, kedden 16 órakor.

A helyek száma korlátozott, ezért a részvételhez egy űrlap kitöltése szükséges, amelyet megtalálnak a www.ehh.ro weboldalon. A eseményen a részvétel ingyenes. Részletekről érdeklődni lehet szentgyorgyi.andrea@ehh.ro e-mail-címen.

Ajánlott bejegyzések

A gyerekekre hangol az egész város

krakoczi

Republic-koncert Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese

Szövetségben 30 éve!

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben