fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Bonyolódik a „szemét ügy”, szerződésbontás lehet a vége

Nem tudja tartani a vállalt ütemtervet a Brantner szemétszállító cég így elindították a szerződésbontási procedúrát – jelentette be ma sajtóértekezleten Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

Az „Ecolect Maros” Önkormányzatok Közötti Fejlesztési Társulás júniusban írta alá a szerződést a szemétszállító céggel. A vállalkozónak 120 nap állt rendelkezésre az előkészületekre, majd újabb 15 nap türelmi időt kapott.

A jelek szerint a cég túlvállalta magát és meghaladja képességeit a szerződésben szereplő 18 település tisztántartása

Az „Ecolect Maros” Önkormányzatok Közötti Fejlesztési Társulást 2008-ban alapította a megye 103 közigazgatási egysége azzal a céllal, hogy az európai követelményeknek megfelelő integrált hulladékgazdálkodást hozzon létre és működtessen a megye területén.

A Maros Megyei Tanács elnöke közölte, ma találkoztak az érintett önkormányzatok polgármestereivel és úgy döntöttek, hogy amennyiben a cég 30 napon belül nem teljesíti vállalásait felbontják a szerződést.

Péter Ferenc: „nem ma vagy holnap történik meg a szerződés felbontása, de a folyamat elindult”

A vállalkozó dolgozik ugyan, de nem megfelelőképpen. Marosvásárhelyen a legszembetűnőbb a probléma, kisebb településeken, olyanok mint Székelyhodos és Jedd elszállították a szemetet.

Pénteken volt két hete annak, hogy elkezdődött a szelektív hulladékgyűjtés, azóta folyamatosan ellenőrzik a cég tevékenységét és bírságot rónak ki valahányszor nem teljesíti kötelezettségeit.

A Maros Megyei Tanács elnöke hangsúlyozta, mihamarabb megoldást kell találni a helyzetre, hiszen, ha most nem tudja tartani a lépést a cég, még annyira sem fogja megbírni az ünnepek idején felgyűlő szemét elszállítását.

Soós Zoltán: „közel 100 esetben bírságolt a helyi rendőrség”

Marosvásárhely polgármestere közölte a Közterületkezelő Igazgatóság alkalmazottai a Helyi Rendőrséggel közösen folyamatosan ellenőrzik a helyzetet és felvették a kapcsolatot az állami rendőrséggel is. Arra kérték őket, hogy segítsenek a helyzet monitorozásában.

A városvezető ugyanakkor arra kérte a lakosságot, hogy ne üljenek fel a közösségi oldalakon megjelenő provokációknak

Arra törekszenek, hogy törvényes keretek között minél rövidebb idő alatt megoldják a kialakult helyzetet – hangsúlyozta Soós Zoltán. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Új bölcsőde épülhet Dicsőszentmártonban

krakoczi

Zárva maradnak a mozik

krakoczi

Módosul a népszámlálást segítő irodák órarendje

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben