fbpx
Ajánló Közélet Közigazgatás Tanügy

Szalagvágás: október 31-én átadják a Bolyai és a Református Kollégium felújított épületegyüttesét

Hivatalosan átadják a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium iskolaépületét, amely négy és fél éve tartó munkálatok során újult meg. A teljesen felújított épületegyüttest október 31-én adják át: szalagvágás, ünnepi műsor, istentisztelet is lesz az avatóünnepségen.

Amint csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bolyai Farkas Elméleti Líceum igazgatója, Hajdú Zoltán elmondta, nagyszabású avató ünnepségre készülnek, hiszen olyan hatalmas felújítási munka zajlott, amely évtizedek óta nem. Az épületegyüttes legrégebbi, ma is fennálló része az 1802-1803-ban emelt kétemeletes bentlakás, a mai kétemeletes, szecessziós főépületet 1907-1909 között építették Baumgarten Sándor tervei alapján. Utoljára teljeskörű felújítás 1956-57-ben zajlott, de akkor sem volt akkora volumenű munkálat, mint most, amikor az épület teljesen megújult a nyílászáróktól a víz- és villanyhálózaton át a külső belső falakig. Mindemellett új bútorzat és felszerelés is része lett a tantermeknek.

A felújított épület hivatalos átadóját október 31-én, hétfőn tartják. Délelőtt 10 órától istentisztelettel kezdődik az ünnepség a marosvásárhelyi Vártemplomban, azután a főépület előtt szalagvágás is lesz, majd az iskola udvarán felállított színpadon folytatódik az ünnepi műsor.

Kolumbán Vilmos József főjegyző, püspökhelyettes arról beszélt, hogy a nagyszabású munkálatok a magyar kormány és a református egyház anyagi hozzájárulásával történhettek meg, a munkálatok összértéke 8 millió euróra rúg.

Benedek Zsolt, a Református Kollégium igazgatója azt emelte ki, hogy a felújított iskolaépülettel is bizonyítják, hogy Vásárhelynek van múltja, jelene és lesz jövője is.

Ajánlott bejegyzések

Iskolabuszok a marosvásárhelyi kisiskolások számára

Noémi

Százezer körül a Maros megyei beoltottak száma

zkadar

Évezredes kultúrák egy évtizedes fesztiválon: Római Fesztivál Mikházán

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben