fbpx
Gazdaság Közélet Közigazgatás

Költségvetés-kiegészítést fogadtak el Marosvásárhelyen

A marosvásárhelyi helyi tanács csütörtöki ülésén elfogadták a kiegészítő költségvetést, de döntöttek a Somostető területén zajló utcai kereskedelemről is.

A költségvetés-kiegészítés értelmében az alábbi főbb célokra irányoztak elő, illetve csoportosítottak át forrásokat: 2 millió lejt a fogyatékkal élők segélyeinek kifizetésére, 1 millió 700 ezer lejt az oktatási intézmények karbantartására és felújítására, 5 millió lejt útjavításokra, 3 millió lejt közszállítási támogatásokra, 500 ezer lejt a hótalanításra, 2 millió 200 ezer lejt hulladékgazdálkodásra, 300 ezer lejt a helyi roncsautóprogramra.

A tanács döntött az Állatkert és a Somostető területén folytatott utcai kereskedelmi tevékenységről. Az ideiglenes szabályozás szerint a közbeszerzési eljárás befejezéséig az Állatkert és a Somostető adminisztráció igazgatója adhat ki engedélyeket 2022. október 1-től 2023. május 31-ig, legfeljebb 116 napos időtartamra.

Ajánlott bejegyzések

Ugyanannyi a bentlakásos helyek száma, nagyobb az igénylés

zkadar

Elhunyt dr. Halmágyi Imre sportorvos

zkadar

Elmarad a női kosármérkőzés!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben