fbpx
Megye

Hulladékudvar létrehozására pályázott Marosszentgyörgy

Az ország települései közül elsőként pályázott Marosszentgyörgy a környezetvédelmi minisztériumnál önkéntes alapon működő, úgynevezett hulladékudvar létrehozására – jelentette be Sófalvi Szabolcs polgármester.

A hulladékudvarok létrehozására 452 millió eurót különített el a környezetvédelmi tárca, a beérkezés sorrendjében nyilvánítják nyertesnek az egyes pályázatokat. A hulladékudvarokba önkéntes alapon viheti be a lakosság azt a szemetet, amelyet nem szállít el a szolgáltató – adja hírül a Marosvásárhelyi Rádió.

Hiánypótló infrastruktúráról van szó, hiszen a legtöbb romániai településen nincs megoldva a nagy méretű hulladékok, például használt bútorok, autóabroncsok, elektromos és elektronikai hulladékok, építési és bontási hulladékok megfelelő, szelektív tárolása. Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester szerint a pályázat megnyerése egy nagy lépést fog jelenteni az illegális szemétlerakók felszámolásában.

Ajánlott bejegyzések

Közel 15 millió lejt fordíthat beruházásokra a Transilvania Repülőtér

krakoczi

19 óra – Marosvásárhelyen a szavazati joggal rendelkezők 33,83%-a szavazott

krakoczi

RMDSZ listán indul az EMSZ jelöltje

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben