fbpx
Közélet Megye Tanügy

Lemondott tisztségéről Illés Ildikó

A Főtanfelügyelő-helyettes elmondása szerint döntését a katolikus iskola körül kialakult áldatlan állapotok miatt hozta meg. 

Illés Ildikó 18 évig töltötte be ezt a tisztséget. Mandátuma ideje alatt 12 főtanfelügyelváltásra került sor. Mint elmondta, tevékenységét az anyanyelvi oktatás biztosítása és elősegítése határozta meg. 

Az iskola létrehozása egy komoly közösségi probléma, ami meghaladja az én hatáskörömet, és nem Illés Ildikó tudja megoldani ezt az ügyet, ezért ilyen körülmények között én már nem akarok részt vállalni, de továbbra is akarom az iskolát a törvény betartása mellett”  – nyilatkozta a leköszönő tanfelügyelő-helyettes.

Illés Ildikó elmondta, hogy 18 éves tevékenysége idején lett egyebek mellett magyar tannyelvű iskola a Bolyai Farkas Líceum, vette fel Bernády György nevét a 2-es Számú Általános Iskola és hoztak létre református óvodát. 

Jelenleg 26.214 magyar diák tanul a megye iskoláiban

1.426 osztály és csoport működik a magyar tagozaton, 410 magyar óvónő és 523 tanítónő, több mint 1.200 magyar anyanyelvű tanár tevékenykedik. Az oktatási intézményekben 53 magyar igazgató és 42 igazgatóhelyettes teljesít szolgálatot.

Ajánlott bejegyzések

Teljesen megújul a Nyárádtő és Dicsőszentmárton közötti megyei út

zkadar

Nyolc ezrelék fölötti a fertőzési arány Marosvásárhelyen

krakoczi

Tiltakoztak a MOGYE hallgatói

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben