fbpx
Közélet Szociális Tanügy

Szülőföldön magyarul: szeptember 20-tól lehet jelentkezni

Szeptember 20-tól lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Szülőföldön magyarul program új felhívására, amelynek célja a magyar nyelvű oktatás támogatása és a magyar iskolaválasztás ösztönzése a szomszédos országokban.

A program keretében – az előző évekhez hasonlóan – nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatásra, illetve hallgatói támogatásra pályázhatnak azok a külhoni gyerekek és fiatalok, akik tanulmányaikat szülőföldjükön magyar nyelven végzik.

A támogatásra a felhívásban szereplő kritériumoknak megfelelő, a szomszédos országokban élő, tanulmányaikat magyar nyelven végző óvodások és bölcsődések, valamint általános és középiskolások jogosultak, emellett 2021-től a felsőoktatásban tanulók számára elérhető hallgatói támogatás összegét is 22 400 Ft-ra emelték.

A támogatás tanévenként egy alkalommal igényelhető. Fejenkénti keretösszege 22 400 forint. A program teljes keretösszege 4,5 milliárd forint.

A program keretében a tavalyi tanévben több mint 220 ezer külhoni magyar gyerek és fiatal részesült támogatásban a bölcsődétől az egyetemig.

A Szülőföldön magyarul programot a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. külhoni szakmai partnerein keresztül bonyolítja le: így Erdély esetében a Románai Magyar Pedagógusok Szövetsége a lebonyolító partner.

A program aktuális (a 2021/2022-es tanévre igényelhető) felhívására 2022. szeptember 20. – 2022. október 20. között lehet támogatási kérelmeket benyújtani. A pályázati adatlap és további információk megtalálhatók a http://www.szulofoldonmagyarul.ro/palyazati-felhivas.php oldalon.

Ajánlott bejegyzések

Péntektől lehet repülni Budapestre és vissza – egyelőre

zkadar

Csőd szélén az Alpha Transilvana

krakoczi

Novák Zoltán: Engedjék óvodába/iskolába a diákokat

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben