fbpx
Közélet Közigazgatás

A peremtelepülések is bekerülhetnek a városi tömegközlekedési hálózatba

📷Maris Cristian Daniel

Ma megtartotta alakuló ülését a Marosvásárhelyi Közösségközi Tömegközlekedés-fejlesztési Egyesület (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Târgu Mureş), azaz ADI Transport.

A bejegyzés előtt álló entitás Marosvásárhelyt és külvárosi övezetét, azaz a környező községeket tömöríti: Maroskeresztúrt, Koronkát, Jeddet, Marosszentgyörgyöt, Marosszentannát, Marosszentkirályt és Mezőpanitot.

Portik Vilmos tömegközlekedésért felelős alpolgármester honlapunkan elmodta,

Ez az egyesület azt a célt kívánja szolgálni, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb módon becsatlakoztathassuk a peremközségeket Marosvásárhely tömegközlekedési hálózatába. Ez az első, szükséges lépés volt ennek érdekében. Az elkövetkező időszakban be kell tartanunk a törvényes határidőket, ezeket sem elkerülni, sem befolyásolni nem tudjuk. Ilyen például a tömegközlekedési lehetőségek felmérése és kiértékelése, a szaktanulmány megrendelése és elkészítése, valamint terveinket bizonyos európai fórumokon is közzé kell tenni és ki kell várni a megszabott határidőket. Azt szeretnénk viszont, hogy ott, ahol lehetséges, ne várjuk meg egyik folyamattal, amíg egy másik lezárul, hanem dolgozzunk több síkon párhuzamosan. Habár a közigazgatásban határidőket nemigen lehet ígéretként emlegetni, másfél-két év múlva remélhetőleg elindulhatnak az első közvetlen városi járatok a peremtelepülésekre

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalban megszervezett alakuló ülésen a haszonélvező települések polgármesterei vettek részt.

Ajánlott bejegyzések

Új kenyér ünnepe a Várban

krakoczi

Keddtől visszatérhetnek az iskolába a diákok Marosvásárhelyen!?

zkadar

Két marosvásárhelyi kosárlabdázó a válogatottban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben