fbpx
Ajánló Kultúra

Olvasójátékkal készülnek a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárra

Kilencedik alkalommal szervezi meg idén az Olvasd el, és játssz velünk! olvasás-népszerűsítő játékát a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár – hívják fel a figyelmet közleményükben a szervezők.

A 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár gyermek- és ifjúsági programjainak keretében megszervezett Olvasd el, és játssz velünk! vetélkedő küldetése az évek során nem változott, célja továbbra is a kortárs magyar irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés. Erre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak

A játékos vetélkedő ugyanis kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak évről évre igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni. A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.

A 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is három fős csapatok jelentkezését várják, osztályonként legtöbb két csapatot, a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból. A korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit figyelembe véve a következő műveket jelölték idén olvasásra:

4. osztály: Kiss Noémi: A bálna és a srác
5-6. osztály: Laboda Kornél: Gavarin és az álomantenna
7-8.osztaly: Zágoni Balázs: Szamos-parti Hollywood
9-12. osztály: Berg Judit: A keresők

A csapatok szeptember 16-ig jelentkezhetnek, kategóriánként az alábbi e-mail-címeken: abalnaesasrac@gmail.com, gavarinesazalomantenna@gmail.com, szamospartihollywood@gmail.com, akeresok@gmail.com

A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként legfeljebb két csapat) jelentkezhetnek, feltüntetve a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja. A szervezőknek nem áll módukban postázni a jutalomkönyveket, az átvétellel kapcsolatos információkat levélben közlik.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén októberben előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 10-én e-mailben kapják meg a csapatok. A feladatlapokat október 17-ig kell beküldeniük. A döntőbe jutó csapatok névsorát október 24-én szintén e-mailben közlik a szervezők.  A döntőbe jutó csapatok a 28. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

Ajánlott bejegyzések

Hétvégén nyit a Mikházi régészeti park

krakoczi

Tudomány, állam, nemzetközi szervek – ki döntsön a klímaváltozásról?

Szász Cs. Emese

Kinyithatnak a templomok

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben