fbpx
Környezetvédelem Megye

Buszjegyet adnak a hulladékért Marosvásárhelyen is

Fotó: Pixabay.com

Az Európai Mobilitási Héten összegyűjtött hulladékért cserébe Marosvásárhelyen és Segesváron is ingyenes buszjegyeket osztanak ki szeptember 16-án, pénteken. Idén országos szinten egyébként hatvanöt városban tartják meg a mobilitási hetet, ennek része az úgynevezett Románia lecseréli a PET-et autóbuszjegyre elnevezésű kampány – írja a Maszol.

A kezdeményezésnek köszönhetően szeptember 16-án a marosvásárhelyiek és a segesváriak tömegközlekedéssel utazhatnak a hulladékért cserébe. A részvételre jelentkezőknek öt darab hulladékot (PET-palack, alumínium doboz, üveg) kell magukkal vinniük és a Kaufland áruházak parkolóiban található automatákba helyezniük. A gépek kupont adnak ki, amely alapján az egyes átvételi pontokon jelenlévő önkéntesektől két utazásra érvényes buszjegyet kapnak.

A kezdeményezés ötlete az Act for Tomorrow Egyesülettől származik, amely a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériummal közösen, a Zöld péntek országos program keretében valósul meg. A kampány szeptember 16-án, reggel 9 órakor veszi kezdetét és délután 17 óráig tart.

Ajánlott bejegyzések

Szakács Erika a The Voice legjobb hatja között

Pápay Kamilla

Tamási mint iránymutató. Marosvásárhelyen nyílt meg a Tamási 125 Emlékév

Szász Cs. Emese

Több mint 3.000 jelentkező a MOGYE-n

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben