fbpx
Ajánló Közélet Sport

Soós Zoltán: Városunk megjelent a nagyszabású sportversenyek térképén

Az 55. Tour of Romania kerékpáros körverseny csütörtökön és pénteken is áthalad Marosvásárhelyen, emiatt több órás forgalomkorlátozás volt, illetve lesz érvényben. Csütörtökön délután haladtak át a megyeszékhelyen a kerékpárosok, pénteken délelőtt érintik a várost. Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere szerint ez az esemény is bizonyítja, hogy Marosvásárhely megjelent a a nagyszabású sportversenyek térképén.

„Örülök, hogy a Romániai Kerékpáros Körverseny 55. kiadása nem kerülte ki Marosvásárhelyt! Városunk megjelent a nagyszabású sportversenyek térképén, továbbá a Romániai Kerékpáros Körversenynek először lesz ekkora nemzetközi nyilvánossága, mert élőben közvetítik. Ez a tény számottevő vizuális jelenlétet biztosít a részünkre ‒ vagyis a város részére ‒ a médiában, és egyúttal ösztönöz is bennünket mint odafigyelő, cselekvő és a sport támogatására mindig is nyitott helyi hatóságot” ‒ nyilatkozta Soós Zoltán, Marosvásárhely megyei jogú város polgármestere. Hozzátette, ez a vetélkedő amellett, hogy nagy országos és nemzetközi visszhangra számíthat, amelyet több mint fél évszázados fennállása óta csak erősített, a fiatal nemzedéket, a jövendő sportolóit is mozgósítja, hiszen a gyermekek lelkesen vesznek részt a számukra rendezett versenyen. 

Huszonhárom kerékpáros csapat

Az immár 55. kiadásához érkezett Romániai Kerékpáros Körversenyt az idén szeptember 6. és 11. között rendezik meg. Huszonhárom hivatásos kerékpárcsapat állt rajthoz. Ezek Ausztriát, Csehországot, Hollandiát, Írországot, Kínát, Kolumbiát, Lengyelországot, Németországot, Olaszországot, Spanyolországot és Új-Zélandot képviselik, továbbá Románia, valamint Bulgária válogatottja is nevezett a versenyre. A kerékpárosoknak a körverseny során összesen 850 km-t kell teljesíteniük öt szakaszban. 

Marosvásárhely a Román Kerékpáros Szövetség partnereként két napig látja vendégül a karavánt, és ezáltal nyújt lehetőséget a helyieknek, hogy minél több ismeretet szerezzenek a kerékpározásról, a sportágat űző élsportolókról, és arról, hogy városunk, illetve hazánk népszerűsítésének a szempontjából milyen lehetőségeket kínálnak az olyan események, mint a Romániai Kerékpáros Körverseny

Az ünnepi program keretében a szervezők a fiatal kerékpárosoknak is felkínálták a versenyszellem átélésének a lehetőséget a Kids’ Race-en való részvétellel.

Forgalomkorlátozások a verseny miatt

A nyár utolsó forgalomkorlátozásaként jelentette be a marosvásárhelyi városháza a körversennyel kapcsolatos útlezárásokat. Csütörtökön 13.00 és 18.30 között a központban, a Katedrális–Maros Mall irányában nem lehetett gépkocsival közlekedni, pénteken pedig délelőtt 10–12 között a marosvásárhelyi városháza épülete elől indul a következő szakasz. 10 és 12 között az összes közlekedési lámpa időszakos üzemmódban működik.

Pénteken Maroskeresztúron is végihalad a kerékpáros körverseny, így 12.20–12.45 között lezárják a Fő utcát a gépkocsiforgalom előtt. A maroskeresztúri polgármesteri hivatal arra kéri a lakókat, hogy arra is figyeljenek oda, hogy nem lehet az úttesten, gyalogátjárón sem átkelni.

Ajánlott bejegyzések

Kezdődhetnek a munkálatok a ligeti műjégpályán

Rákóczi Kinga

Ég és Föld – nagycsütörtöki koncert a Vártemplomban

Szász Cs. Emese

Ingyenes sportolási lehetőség fiataloknak

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben