fbpx
Ajánló Közélet Kultúra

Nagysikerű közönségtalálkozót tartott az Erdély TV a Forgatagon

A televíziós műsorvezetésről, a műsorkészítés folyamatáról és tervekről beszélgetett az Erdély TV csapata a 9. Vásárhelyi Forgatagon. A Duma térben tartott közönségtalálkozó nagy sikernek örvendett.

Közönségtalálkozóval egybekötött őszi évadnyitó beszélgetést tartottak a 9. Vásárhelyi Forgatag vasárnapján az Erdély TV műsorvezetői: Antal Joós Erika, Farkas István, Jakab Péter Emese, Ambrus Laura, Csatlos Tünde, Kányádi Orsolya és Balázs Attila, valamint a beszélgetés moderátora Bodó Előd Barna, Mezőpanit község polgármestere, aki az Erdély TV korábbi műsorvezető-szerkesztője is, de a közönség köreiben köszöntötték a televízió külső munkatársait, egykori kollegáit is.

Célunk, hogy egy szerethető tévé legyen az Erdélyi Magyar Televízió és ezt csak a műsorvezetőkön keresztül lehetséges, ebben nagyon nagy szerepe van a műsorvezetőknek – hangsúlyozta Szepessy Előd főszerkesztő, aki jó alkalomnak tartotta a közönségtalálkozót, mert így a nézők személyesen is megismerhetik a csapatot.

Kollégák a közönségtalálkozón

A közönségtalálkozón a televíziózás kulisszatitkaira, az Erdély TV hírműsorának és magazinműsorainak gyártási tapasztalataira, a hamarosan kezdődő őszi évad terveire is fény derült. Hogy mire számíthatnak a nézők az Erdély TV két legrégebbi műsorában, a Hitéletben, illetve a Kultúrcseppben, arról a műsorvezetőik, Balázs Attila és Kányádi Orsolya beszélt. A politikai-közéleti műsorok tartalmát az aktualitások határozzák meg – mutatott ár Antal Joós Erika, aki a Metszet szerkesztő-műsorvezetője, a 24Pluszból ismert Farkas István, valamint a Híradó egyik műsorvezetője, Jakab Péter Emese. A híradós műsorvezető elmondta, ez a műfaj nem feltétlenül engedi meg, hogy önmagát megmutassa, bár a megrázó képkockák vagy örömteli események közlésekor nem könnyű objektívnek maradni a televízió képernyőjén.

Szívesen mesélt a műsorkészítésről Csatlos Tünde, a Nőszemközt műsorvezetője, illetve Ambrus Laura, a Mozaik egyik műsorvezetője is. Mindketten egyetértettek abban, hogy a magazinműsor jellege megengedi a személyesebb hangvételt. „Amit megkér a szakma, azt teljesíteni kell, viszont felszabadultabban, energikusabban tudom megosztani a nézőkkel azt, hogy mit gondolok én egy adott témáról” – osztotta meg tapasztalatait Ambrus Laura.

Ambrus Laura

A beszélgetés moderátora, Bodó Előd Barna úgy véli, a tévé képernyője előtt kevésbé látszik, mekkora munka van a televíziózásban, a műsorkészítésben. Ennek megismerésére jó alkalmak a közönségtalálkozók. Aki élőben nem tudott részt venni az Erdélyi Magyar Televízió közönségtalálkozóján, a műsorvezetőkkel készített beszélgetést visszanézheti a televízió Facebook-oldalán.

Ajánlott bejegyzések

Önkénteskedjünk a városért: kinyílnak a hivatal kapui a fiatalok előtt

Pápay Kamilla

A „jonopot”-ért és ami mögötte van, fizethet I(J)ohannis

zkadar

Bővül a mikházi régészeti kutatóközpont

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben