fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Idén is lesz Utcazene Fesztivál

Eseményekben gazdag volt a nyár, és egy ráadást hoz a szeptember 2. és 4. között megszervezett Utcazene Fesztivál.

A szervezők ígérete szerint a hazai és nemzetközi utcazenészek ritmusaival keltik életre a város utcáit és tereit.

A háromnapos rendezvény 5 különböző helyszínen zajlik: a Bolyai utca, a Színház tér, az Enescu utca, a Rákóczi lépcső, illetve a vársétány, ahol az érdeklődők kipróbálhatnak különböző ételeket. A belvárosban is pezsegni fog az élet a hétvége során.

A fesztivál nevét is meghatározó street music (utcazene) mellett több országból érkeznek zsonglőrök, artisták, bűvészek és más street art művészek.

A fellépők a központi helyszínek mellett a kissé megfakult városrészeket is új élettel töltik meg alkotásaikkal. A rendezvény alkalmával Marosvásárhelyre látogat többek között a japán Heromacro duó, az olasz Pyróvaghi, Murray Mollow Írországból, de idén is itt lesz a tavaly nagy sikert arató, mozgó zongorán játszó Piano Man is.

A fesztivál idén is ingyenes, sem jegyre, sem előzetes regisztrációra nincs szükség ahhoz, hogy a kültéri helyszíneken zajló eseményeken részt vehessenek a fesztiválozók.

A Marosvásárhelyi Utcazene Fesztivál ideje alatt, péntektől vasárnap estig forgalomkorlátozások is érvénybe lépnek. Több információért kövessék a fesztivál Facebook-oldalát. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Útlevélkérés helyben is – ezen dolgozik a prefektúra

zkadar

A Don-kanyari offenzíva 77. évfordulójára emlékeztek

Noémi

Hétfőtől Telesuli – indul a tévés oktatás

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben