fbpx
Életmód Közélet Kultúra

Minek örül a gyerek?

Az előző évekhez hasonlóan idén is gyerekzsivajtól lesz hangos a Vár. A Vásárhelyi Forgatagon már kedden elkezdődik a kicsik számára a kaland.

A szervezők érdekes programként kiemelik, hogy kedden este tíz órától csillagászati bemutatót szervez az Erdélyi Magyar Csillagászati Egyesület. Ha valaki lemarad róla aznap, szerda este is tanulmányozhatja a csillagokat ugyanitt – írják a rendezvény honlapján.

Péntek délelőttől kezdődően ezeregy játék, foglalkozás és élmény vár a legkisebb, legnagyobb és kiskamasz forgatagozókra egyaránt. Az élménysátortól, a babafejlesztésig, a jégkorongozástól a gyógynövényekkel való ismerkedésig mindenki talál magának foglalkozást.

Kvízjátékok és újrahasznosítás

A Nova Perspektíva Egyesület és az ÉKKŐ Egyesület érdekes kvízfeladatokkal várja az érdeklődőket több témakörben is, de kézműves foglalkozás újrahasznosított anyagokból, generációk közötti történetmesélés, műhelygyakorlat is lesz ugyanitt. Az Erdélyi Kárpát Egyesület is kvízjátékkal és óriástérképpel készül a Forgatag hétvégi napjaira.

Szombaton 10:30-tól a különleges gyerekeké lesz a főszerep a Várudvar egyik szegletében

A Piros Orr Egyesület szervezésében közös zenélésre hívnak Póra Zolival és a speciális igényű gyerekekkel, ahol hangszerek sokaságát lehet kipróbálni, és bekapcsolódni a közös zenélésbe. 11 és 18 óra között nyitva tart a Szusszanó sátor is, ahová a sérült gyerekeket is szeretettel várják a gyerekfoglalkozásokra.

Bábelőadás, kézművestevékenység, egészségforgatag és kísérletezés

Minden gyerek és fiatal talál magának kedvére valót, hisz szinte semmi nem hiányzik a kínálatból.

Ami valószínűleg nagy attrakciónak számít majd, az a Várudvarban lévő üvegkupolában található, Európa egyik legnagyobb LEGO®  kockákból épített városmakettje a kolozsvári Brickenburg Egyesület jóvoltából. Vasútállomás, bicikliutak, kórház, iskola is van a minivárosban. Az Építők kupolája című kiállításon a makettet csak csodálni lehet ugyan, de külön részen legózni is lehet majd a legkisebb építőknek minden nap 10-19 óra között. (forgatag.ro)

Ajánlott bejegyzések

Alacsony víznyomásra kell számítani

Pápay Kamilla

Összefogás Dalmáért, zsúfolásig telt a Kultúrpalota nagyterme

krakoczi

Soós Zoltán a polgármester – részleges eredmények

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben