fbpx
Ajánló Életmód

Megnyitották Románia első gyűrűsfarkú maki kifutóját a marosvásárhelyi állatkertben

Fotó: Facebook/Soós Zoltán

Igazi csemege lehet a látogatóknak az a családbarát állatkifutó, amelyet a marosvásárhelyi állatkert rendezett be a gyűrűsfarkú makimajmoknak. A szombaton megnyitott kifutó lehetővé teszi a látogatók és a makik tényleges „találkozását”.

A „zöld ház” mellett kialakított gyűrűsfarkú makimajmok külső kifutójában ugyanis lehetővé tették, hogy a látogatóknak közvetlen kapcsolatuk legyen az állatokkal, hiszen a a szabadtéri folyósón 3 gyűrűsfarkú maki család sétál a látogatók között. Így testközelből láthatjuk az igen barátságos állatokat a saját környezetükben, mindezt teljes biztonságban.

Fotó: Facebook/Soós Zoltán

A kifutót minimális költségvetéssel, újrahasznosított anyagokból építették az állatkert munkatársai. A létesítmény is azt a hosszú távú környezetvédő koncepciót szeretné meghonosítani, amelynek célja közelebb vinni a látogatókat az állatokhoz. 

Népes közönség előtt nyitották meg a kifutót szombaton 12 órakor. A főleg gyerekekkel érkező látogatók akár a kezükből is megetethették a különleges kinézetű gyűrűsfarkú makikat.

Fotó: Facebook/Soós Zoltán

Ajánlott bejegyzések

Fehér bengáli tigrisek kerültek a Marosvásárhelyi Állatkertbe

Szász Cs. Emese

Mit játszunk ma? – interjú Csatlos Karesszel

krakoczi

Tamási mint iránymutató. Marosvásárhelyen nyílt meg a Tamási 125 Emlékév

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben