fbpx
Ajánló Kultúra Megye

Évezredes kultúrák egy évtizedes fesztiválon: Római Fesztivál Mikházán

Rabszolgavásár, hadgyakorlat, íjászverseny is szerepel a szombati Római Fesztivál programjában, amelyet hagyományosan Mikházán szerveznek meg immár tizedjére. A római kori betekintő mellett egésznapos programot kínálnak a rendezvényen, amely a Csűrszínházban, a Régészeti Parkban és Park és az egykori ferences kolostortemplom udvarán is zajlik.

Tizedik alkalommal szervezi meg a Maros Megyei Múzeum a Római fesztivált Mikházán. A rendezvény augusztus 6-án, szombaton reggeltől estig zajlik.

Idén sem fognak elmaradni a Time Box pavilonokban, a régészeti ásatáson és a ferences kolostornál zajló idegenvezetések, a régizene koncertek, a múzeumpedagógiai műhelyek, a tematikus kiállítások, a római katonai bemutatók, a rabszolgavásár és a jókedv.

A szervezők szerint külön érdekesség lesz az íjászversenyt, amelyet szombaton 14 és 15 óra között rendeznek meg a Castrumban, a Római Régészeti Parkban.

A szombati nap teljes programját itt lehet böngészni:

 A szervezők 55 férőhelyes ingyenes buszt biztosítanak a látogatóknak. Az autóbuszok 10 és 12 órától indulnak a múzeum marosvásárhelyi, Mărăşti utca 8/A szám alatti székhelye elől. Mikházáról, a Csűrszínház elől 14, 17 és 19.30-kor indulnak vissza a járművek a megyeszékhelyre. 

Ajánlott bejegyzések

Szúrópróbaszerű ellenőrzések a közutakon

krakoczi

Soós: másodrangú adófizetőknek tekintik a vásárhelyi magyarokat

Noémi

Gyimestől Gímesig citerakoncert a Várban

Pápay Kamilla
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben