fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás

Megérkezett az első elektromos busz Marosvásárhelyre

Fotó: Facebook/Soós Zoltán
Megérkezett Marosvásárhelyre az első elektromos autóbusz és ezzel párhuzamosan zajlik a töltőpontok telepítése is a buszpályaudvaron. Novemberig összesen 32 darab vadonatúj elektromos busz érkezik majd a városba.

Az első 12 méter hosszú, vadonatúj elektromos autóbusz megérkezett Marosvásárhelyre – mondta szerdai sajtótájékoztatón Portik Vilmos, Marosvásárhely alpolgármestere. Hozzátette, ezzel elkezdődött a tesztüzem, annak a rendszernek a beüzemelése, amely ezeknek a buszoknak a töltéséhez szükséges. „Összesen 32 ilyen autóbuszt vásárolt a város, ehhez 32 darab lassú töltést biztosító állomás érkezett, valamint további négy gyors töltést biztosító ilyen állomáshely is érkezik. Ezeknek a beüzemelése kezdődik el jövő héten, illetve várhatóan jövő héten megérkezik további négy ilyen elektromos autóbusz, és év végéig az ígéretek szerint mind a harminckettőt leszállítja majd a lengyel gyártó” – mondta Portik Vilmos.

Fotó: Facebook/Soós Zoltán

Hozzátette,

ez egy összesen 112 millió lej értékű beruházás, Marosvásárhelyen még soha nem volt ilyen mértékű fejlesztés a tömegközlekedésben.

Az új autóbuszok novemberben állhatnak szolgálatba, addig a beíratási folyamatok, valamint az egyéb hivatalos ügyintézések fognak zajlani, mint például a buszállomáson található transzformátorház átadása a közszállítást végző vállalatnak. Erre azért van szükség, hogy tudjanak szerződést kötni az áramszolgáltatóval.

Ajánlott bejegyzések

Néma csendben lebontják a „ballont”? – sátorfedős herce-hurca

zkadar

Sütő András – 93 – még nem ül a Színház téren

zkadar

Szabadnapot kapnak a kiskorúak szülei

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben