fbpx
Közélet Sport

Megnyílt az olimpiai uszoda Marosvásárhelyen, keddtől a nagyközönséget is várja

Fotó: Mariș Cristian Daniel

Megnyílt a régóta várt olimpiai méretű uszoda Marosvásárhelyen. Az ünnepélyes megnyitón Novák Eduárd sportminiszter is részt vette, aki azt reméli, sok bajnokunk ebben a medencében kezdi meg majd pályafutását.

Úszóversennyel, szinkronúszással és vízilabda-meccsel nyitották meg hétfőn Marosvásárhely új fedett uszodáját. A korszerű, olimpiai követelményeknek megfelelő uszodát a fejlesztési minisztérium tavaly adta át a helyi sportklubnak, ám csupán augusztus 2-tól veheti használatba a sportolni és kikapcsolódni vágyó közösség is, ugyanis az elmúlt egy évben több bürokratikus gond is akadályozta a megnyitását.

A létesítmény edző- és versenymedencéből áll, utóbbi a legszélesebb medence az országban, és a legújabb technológiával épült. 

Fotó: Sălceanu-Nagy Viorel

A megnyitón részt vett Novák Eduárd sportminiszter is, aki azt hangsúlyozta, hogy az Országos Sportstratégia magában foglalja az infrastruktúra fejlesztését is, hogy a versenysportolóknak és a gyerekeknek lehetőségük legyen az összes sportág gyakorlására.

„Mi ezt vállaltuk és ezért dolgozunk. Csak így lehet egy egészségesebb, aktívabb generációt nevelni, nekünk pedig kötelességünk ebben támaszt nyújtani. Örülök, hogy hamarosan a marosvásárhelyieknek is lehetőségük lesz ebben az új sportkomplexumban mozogni, remélem sok bajnokunk kerül ki innen” – nyilatkozta a szaktárca RMDSZ-es vezetője.

Keddtől a közönség is birtokba veheti a sportközpontot, ahová a kétórás belépő 25 lejbe kerül.

Ajánlott bejegyzések

Milliós fejlesztés az Újszülött Osztályon!

zkadar

Az uszoda elkészült, a beüzemelésére még egy kicsit várni kell!

zkadar

Úgy tűnik nem folytatódik a munka az A3-as Maros megyei szakaszán.

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben