fbpx
Ajánló Életmód Megye

Narancsárga kódjelzés: kánikula lesz a következő napokban

Fotó: Pixabay.com

Kánikulára vonatkozó narancssárga kódjelzést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat tizenkét megyére. Ugyanakkor július 22-e és 24-e között az ország területének háromnegyed részén hőségre kell számítani – jelenti az Agerpres.

Szerdán a Bánságban, a Körösök vidékén, Olténiában, Erdély délnyugati részén és Munténiában a nappali hőmérséklet 35-37 fokon tetőz, a hőérzet kellemetlenné válik, a hőmérséklet-páratartalom index pedig meghaladja a kritikus 80-as értéket.

Július 22-én, 23-án és 24-én a forró levegőtömeg az ország területének nagy részére kiterjed, 35-37 fokos maximumokra kell számítani, és éjjel sem lesz hűvösebb 18-20 foknál.

A Bánságban, a Körösök vidékén, Olténia déli részében, Erdély északnyugati részén, Máramaros nyugati részén és Munténia délnyugati részén július 22-23-án tovább nő a hőmérséklet, a koradélutáni órákban elérheti a 38-40 fokot, pirkadatkor is csak 20-22 fokra hűl le a levegő.

Ajánlott bejegyzések

Otthoni elkülönítésen a Dortmundból érkező repülőjárat utasainak fele!

zkadar

Helyi terméket kapnak tízóraira a nyárádszeredai gyerekek

Noémi

Nem hagyják az iskolát! Imatüntetést tartottak Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben