fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Péter Ferenc: tartsuk meg az etnikai arányokat

Kevesebb mint két hét van hátra a népszámlálás második szakaszából, amely július 17-ig tart. A második szakaszban a számlálóbiztosok személyesen keresik fel mindazokat, akik az előző szakaszban nem szolgáltattak magukról adatokat, vagy a rendszer nem érvényesítette a kérdőívét, vagy esetleg hiányosan kitöltött kérdőívek miatt nem kerültek be az adatbázisba.

Maros megyében, a második szakaszban 108.000 személy volt megszámolva. Ennek ellenére mindig magas az identitásvesztés veszélye Maros megye különböző városaiban és településein. Maros megyében a településeken rögzített számarány meghatározza a kisebbségi és nyelvhasználati jogaink érvényesülését, ami a 20%-os küszöb elérésével biztosítható. Arra kérek minden Maros megyei magyar lakost, hogy a hátralevő szűk két hétben fogadják otthonaikban a számlálóbiztosokat, ne engedjük meg, hogy száraz statisztikai adatok legyünk, amelyet más adatbázisból emelnek át. Arra biztatok mindenkit, hogy bármilyen nyelven válaszolnak a számlálóbiztosoknak, az etnikumnál és az anyanyelvnél bátran vállalják a magyart. Mutassuk meg, hogy itt élünk és egy számbelileg is erős közösség vagyunk.” – fejtette ki Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke.

Szükség esetén a polgármesteri hivatalban útbaigazítanak

Tájékozódni arról, hogy egy adott településen a számlálóbiztosok éppen melyik lakónegyedben, melyik utcában hol tartanak a lekérdezéssel, mikor számíthatunk az érkezésükre, a helyi polgármesteri hivatalokban lehet érdeklődni, vagy az RMDSZ Maros megyei szervezeténél a következő telefonszámon: 0265-264-442.

Ha bármilyen más, a válaszadással kapcsolatos kérdés merül fel, akkor reggel 9 és este 20 óra között továbbra is hívható a 0371-900-172-es magyar nyelvű telefonos ügyfélszolgálat. (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Világbajnokságon játszott a marosvásárhelyi sakkedző!

zkadar

Egy délután alatt 5 tarlótűzeset Maros megyében

krakoczi

Heves vita alakult ki a Városi Tanács ülésén szemétügyben

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben