fbpx
Közélet Közigazgatás

Soós Zoltán: ‘”a továbbiakban nem engedélyezem Super Rally szervezését Marosvásárhelyen”

Fotó: Székelyhon.ro/Zilahi Aba

Két kiskorú szenvedett enyhe sérüléseket a július 2-án zajlott Super Rally idején. A verseny utolsó futamában Mihai Leu autója kisodródott, és az utat a járdától elválasztó kerítésnek csapódott.

A Gecse és Borsos Tamás utcák kereszteződésénél történt balesetben egy hat és egy nyolc éves gyerek sérült meg, őket kórházba szállították.

Mentőszolgálati források szerint mindkét gyerek jól van

A Román Automobil Szövetség sportigazgatója, Ioan Badiu az Agerpres hírügynökségnek elmondta:

a baleset a verseny utolsó futamában következett be, amikor a rali két legjobbja Jerome France és Mihai Leu között vezette a sort. Leu elvesztette uralmát az autó fölött és kisodródott. A balesetet nem tartották súlyosnak, de a versenyt leállítottuk, nem volt értelme folytatni.

A baleset kapcsán Soós Zoltán polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban semmilyen körülmények között nem engedélyezi Super Rally vagy hasonló rendezvények megszervezését Marosvásárhelyen.

A ma délutáni baleset bebizonyította, hogy a veszélyt akkor sem lehet kizárni, ha minden óvintézkedést betartanak a szervezők. Egyik versenyző elhagyta a kijelölt útvonalat, a fémkorlátba ütközött és két gyermek megsérült. Az ügy kivizsgálása érdekében a rendőrség bűnügyi eljárást indított. A rendőrfőkapitány személyes tájékoztatását kérem az ügyben. – írja bejegyzésében Soós Zoltán.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megnyílt a mobil korcsolyapálya

krakoczi

Átalakítják az Aranykakas előtti forgalmat

krakoczi

Május 15-e után megszűnhet minden korlátozás

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben