fbpx
Közélet Kultúra

Díszpolgárokat avattak Marosvásárhelyen

Fotók: Maris Cristian Daniel

Díszpolgárokat avattak csütörtökön Marosvásárhelyen, az avatás immár 1997 óta része a városünnepnek. A 25. Marosvásárhelyi Napokon öt személynek adták át a díszpolgári címet, illetve két post portem díjazott is volt.

A díjak átadására a Kultúrpalota tükörtermében kertül sor. Soós Zoltán Marosvásárhely polgármestere szerint azokat a személyeket tüntették ki, aki megvalósításaikkal hozzájárultak a város nevének öregbítéséhez.

Az újdonsült díszpolgárok között van dr. Béres András, aki több éven át volt a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem rektora, de a Tompa Miklós Társulatot is vezette. Díjazták  még Marinela Popescu színésznőt, Bogdan Raţiu középiskolai tanárt, Zeno Fodor színikritikust, Rudolf Moca színészt.

Fotó: Maris Cristian Daniel

Post-mortem díszpolgárrá avatták Csurkuly Sándor forradalmárt, aki 1989 decemberében a szabadság mellett emelte fel a szavát, illetve Vasile Cazant, a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia egykori igazgatóját is.

Ajánlott bejegyzések

Két kosármeccs a hétvégén!

zkadar

Kilenc kilométerrel bővült az autópálya

krakoczi

Nagy teljesítményű videókamerákat helyeznek el városszerte

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben