fbpx
Közélet Közigazgatás Megye

Megvan Maros megye fejlesztési stratégiája, többek között zöld megye is kíván lenni

Elfogadták a megye fejlesztési stratégiáját és jóváhagyták a mikházi régészeti park fejlesztésére vonatkozó terv benyújtását a Maros Megyei Tanács legutóbbi ülésén.

A Maros megyei önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén elfogadta Maros megye 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó Fejlesztési Tervét. A 30 napig közvitán lévő dokumentum szolgál kiindulópontként Maros megye általános fejlesztését illetően, kijelöli azokat az irányokat, amelyekhez a következő időszakra tervezett beruházásoknak illeszkedniük kell, valamint meghatározza a megye közép- és hosszú távú célkitűzéseit. Maros megye a 2021-2027 közötti időszakra 4 nagy stratégiai területet jelölt meg: zöld megye, digitalizált és innovatív megye, fejlett infrastruktúrával és szolgáltatásokkal rendelkező megye, gazdaságilag fejlett megye.

Jóváhagyták továbbá a Maros Megyei Múzeumhoz tartozó Mikházi Római Régészeti Park fejlesztésére vonatkozó terv benyújtását az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alaphoz.  A 2,1 millió euró értékű projekt révén egy látogatóközpont és egy kutatóközpont épül a mikházi régészeti parkban. Ezek két újjáépített, hagyományos népi csűrben
kapnak majd helyet. A két leendő központ mögött került felszínre a római kori erődítmény északkeleti tornya, amelyet egy fából készült rekonstrukció fog jelölni, és a védőfal vonala is látható lesz. A torony kiállítótérként szolgál majd.

Ugyancsak azon a tanácsülésen fogadták el Balavásár, Marossárpatak, Gernyeszeg és Mezőmadaras községek csatlakozását Marosvásárhely Metropolisz Övezetéhez.

Ajánlott bejegyzések

A Maros megyei érettségizők 71,6 %-a sikeresen vizsgázott

krakoczi

Koronavírusfertőzés – góc a Sürgősségi Klinika újszülött osztályán

krakoczi

Afrikaisertéspestis-gyanús állattetemet találtak Szováta környékén

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben