fbpx
Ajánló Életmód Kultúra

A város tele lesz örömmel, színekkel és jó hangulattal: Marosvásárhelyi Napok

„A város ünnepe, a városnapok eleve az öröm pillanatai, a minőségi együttlétek pillanatai, különböző helyszíneken, amelyeket népszerűsíteni kívánunk és újra életre kelteni. A városnapok 25. kiadása során a marosvásárhelyi városháza a kulturális egyesületekkel együtt látványos, különleges pillanatokkal teli programsorozatot készített elő. A város tele lesz örömmel, színekkel és jó hangulattal” – mondta Soós Zoltán polgármester a Marosvásárhelyi Napok 25. kiadásának alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A június 23-26. között zajló Marosvásárhelyi Napok beharangozó sajtótájékoztatóján Soós Zoltán polgármester, Alexandru György alpolgármester, valamint többen a szervezőcsapatból.

Avatják az Erdélyi Iskola szoborcsoportot

Elhangzott, hogy június 22-én a város ünnepének szentelt rendezvénysorozatot az Erdélyi Iskola szoborcsoport avatásával nyitják meg. 13.30-tól a Kultúrpalota Kistermében régi könyvek kiállítása és tudományos kommunikációs ülés lesz, ahol történészek és kultúremberek szólalnak fel. Ezt követően 17 órától a Győzelem téren az Erdélyi Iskola szoborcsoportjának avatására és felszentelésére kerül sor.

„Amint azt a mű átvételekor bejelentettük, az Erdélyi Iskola 4 alapítóját ábrázoló szobor felavatási ünnepségét a városnapokhoz kapcsoltuk, hogy ezzel is hangsúlyozzuk az esemény fontosságát. Régóta várt pillanat ez, amellyel az egész közösségre gondoltunk, hiszen több erdélyi megyéből, tudományos, művészeti és vallási területről érkeznek jeles vendégek. Szeretettel hívunk és várunk minden marosvásárhelyit, aki részese szeretne lenni a közösségünk számára fontos pillanatnak” – mondta Alexandru Gyorgy alpolgármester. 

A Zodb és Zdubtól Péterfi Boriig

Hivatalosan a városnapok június 23-án, csütörtökön 18 órakor kezdődnek a marosvásárhelyi várban, ahol különleges programmal várják az érdeklődőket. A városháza munkatársai teret biztosítottak a helyi művészeknek – legyen szó zenéről, kézművességről, sportról és termelőkről vagy tehetséges fiatalokról, olyan helyszíneken, mint. Enescu utca, Bolyai utca, Központ, Víkendtelep, VSK-épület és -udvar, Vár és Városliget.

Az esemény helyi vonatkozású programokban bővelkedik, de nagy nevekből sincs hiány: a belvárosi színpadon zenél majd a Zdob és Zdub, Iris – Cristi Minculescu, Szintaxis, Péterfi Bori és a Love Band és még sok más nagy név.

A rendezvényen idén kiemelt figyelmet fordítanak a helyi művészeknek és kézműveseknek is. A Rózsák terén a hagyományos Kézműves Művészeti Vásár lesz, az Enescu és Bolyai utcában pedig helyi művészek kiállításokkal, élőzenével jelentkeznek. Az Enescu Chill Zone is nyitva áll majd a közönség előtt, valamint kutyaörökbefogadó vásár is lesz. A sajtótájékoztató során bejelentésre kerültek az események lezajlása alatt érvényben lévő korlátozások is.

Ajánlott bejegyzések

Támogatásukról biztosítják Raed Arafatot az orvosok

Noémi

Irodalomóra kicsit másként – folytatódik az Írók az iskolában sorozat

krakoczi

Október 22. és 26. között 22. Bernády Napok Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben