fbpx
Közélet Sport

Nemzeti Ligás a marosvásárhelyi férfi kosárlabda!

A Városi Sportklub megnyerte az I. ligát, jövőtől a legjobbak között szerepelhet!

A marosvásárhelyi „Simon László” (még nem hivatalos?) névre keresztelt Sportcsarnok volt a házigazdája az I. ligás Feljutási tornának, melyen a házigazda VSK mellett két fővárosi csapat, a Stiinta és a Laguna, valamint a feljutásra nem jogosult nagyszebeni CSU 2-es csapata vett részt.

A torna előtt kiderült, hogy a Stiinta három legjobbja, két amerikai, illetve a válogatott Diaconescu nélkül érkezett Marosvásárhelyre, így feljutási esélyük nagyot csökkent. A folyosói pletykák szerint a főszponzor megvonta a támogatást, ezért inkább fel sem akartak jutni.

De, ha már eljöttek, a többnyire középiskolás fiatalokra alapozó alakulat az első fordulóban amolyan presztízscsatában kétvállra fektette a Lagunát.

Így mégis továbbjutásra lettek „ítélve”.

Hiába kapott ki a Stiinta másnap Nagyszebentől, még hármas holtverseny következtében akár a harmadik helyn is végezhettek volna a szebeniek mögött, s mivel a szomszédvárnak nem volt joga feljutni, a harmadik helyről léphettek volna fel a Nemzeti Ligába.

Marosvásárhely közben, ha nem is akkora fölénnyel, de megnyugtatóan legyőzte a Lagunát és Szebent, és már szombaton visszafogottan megünnepelhette a feljutást.

Aztán vasárnap robbant a bomba: előbb négy érettségire készülődő játékosát küldte haza a Stiinta, majd az egész csapat hazautazott, így 0-20-al kikapták a meccset és a Laguna örülhetett a másik feljutó helynek.

A több, mint 1000 marosvásárhelyi szurkoló, aki egy jó meccsel szeretett volna ünnepelni, csalódottan vette ezt tudomásul, de az ünneplés nem maradt el, játék nélkül is örült egymásnak a kosárlabda rajongók tábora és a Városi Sportklub nagy többségében helyiekre alapozó alakulata.  

Trif George vezetőedzőt a levegőbe dobálták, folyt a pezsgő és az ásványvíz”bomba”, a közös fotók mellett egyénileg is lehetett fotózkodni a játékosokkal.

Sok gyerek számára örök élmény marad: Marosvásárhely megnyerte az I. Ligát, együtt ünnepelhettek és a férfi kosárlabda 3 év után ismét az élvonalban szerepelhet!

A Városi Sporklub kerete: Andrei Muresan, Răducu Blaga, Vlad Nistor, Steff Norbert, Goran Martinic, Bölöni Tamás, Sánta Szabolcs, Ioan Alin Borșa, KC Ross-Miller, Robert Trif, Mihnea Tălmăcean, Vladislav Solopa, Bot Róbert, Györki Cristian, Szilveszter Botond, Engi Rosenfeld Dávid, Kiss Roland. Edző: Trif George, másodedző: Vlad Pora. (marosvasarhelyiek.ro)  

Ajánlott bejegyzések

Megnyílt a „Târgul Cetății” …

zkadar

Ismét terítéken a Marosvásárhely – Târgu Neamţ autópálya

krakoczi

Se ballagás, se szóbeli – érettségi 2020

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben