fbpx
Ajánló Életmód

Felvonulás nincs, de csapatverseny van: elkezdődött a 23. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál

Látványos, színes pólós felvonulás nélkül, de szerdán elkezdődött a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, amelyet idén két év szünet után szervez meg ismét a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség. A rendezvény 23. kiadását a szervezők különkiadásként emlegetik, főként azért, mert a diáknapok fő helyszíne átköltözött a gernyeszegi Teleki-kastély területére.

Június 1-5. között zajlik a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál, amelyet két év járványidőszak után lehetett idén végre újra megszervezni, hogy a marosvásárhelyi egyetemisták kikapcsolódhassanak és bulizhassanak.

A diáknapokon 24 csapat vesz részt, csapatonként 30-34 taggal. A rendezvény egyik fő vonzóerejét ugyanis hagyományosan a csapatjátékok jelentik: a különböző színes pólós, névvel ellátott csapatok egyrészt sportjátékokban mérkőznek meg egymással, másrészt különböző vicces vagy kihívást jelentő vetélkedők is várják a játszani szerető egyetemi hallgatókat.

Míg a sportvetélkedők a Víkendtelepen zajlanak, a diáknapok fő helyszíne idénre átköltözött  a gernyeszegi Teleki-kastély udvarára, ahol az Awake fesztivált is szokták szervezni. A diákok ott fognak „harácsolni” (ez egy jól megszokott vetélkedő, amelyen különböző lehetetlenebbnél lehetetlenebb tárgyat kell beszerezni), kincset keresni, kastély-játékokon részt venni, de ott zajlanak majd a bulik is: több DJ és együttes is szórakoztatja majd a fiatalokat az elkövetkező négy napban. Összesen 19 fellépő érkezik Gernyeszegre majd.

A diákokat buszokkal szállítják Gernyeszegre és haza.

Ajánlott bejegyzések

Aláírták a Maros megyei Ludas-Mezőgerebenes térség vízhálózatának fejlesztésére vonatkozó finanszírozási szerződést

Karessz

Hétszáz kilónyi szemét gyűlt az esőben is

Szász Cs. Emese

Janovics Napok az Erdély TV-ben

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben