fbpx
Közélet Sport

Vasárnaptól 3000-el többen leszünk – kezdődik a Multisport világbajnokság!

(Fotó: Bereczky Sándor)

Benépesül a város, ugyanis elrajtol minden idők legnagyobb szabású sportrendezvénye Marosvásárhelyen!

A Transylvania Triathlon Festival 2022 – Multisport Világbajnokság szervezői valamint az esemény főpartnerei sajtótájékoztatón ismertették a június első hetében sorra kerülő rendkívüli triatlon versenysorozat részleteit.

Sportturizmus – avagy miért éri meg a megyének és a városnak támogatnia a rendezvényt.

40 ország mintegy 1500 versenyzője jelentkezett be a nagyszabású rendezvényre, amely négy világbajnokságot és két tömegrendezvényt is magába foglal.  A versenyzők nagytöbbségét pedig a családtagjaik vagy a barátaik kísérik el Marosvásárhelyre. Ez mind szállást, étkeztetést, utaztatást jelent, amelyet az ideutazók fizetnek ki.

A pandémiás „pangó” időszak után a városban és környékén megteltek a szálláshelyek – fogalmazott Soós Zoltán polgármester, talán még az Airbnb típusú helyeken lehet még ágyakat találni, de az sem biztos. A sportolók/hozzátartozóik rengeteg pénzt hagynak majd itt, és az előljáró meggyőződése, hogy a versenybe fektetett félmillió lej busásan megtérül a közösség számára. Ezen kívül Soós Zoltán reméli, hogy a város, a megye a legjobb arcát tudja nyújtani az ideérkezők számára.

„Megtisztelő, hogy Marosvásárhely lesz a házigazdája ennek a rendezvénynek, gratulálok a szervezőknek. A hétvégén a kosárlabda I. Ligában is feljutási torna is zajlik majd, amelynek a szervezését a Városi Sportklub liciten szerzett meg. Tele van a város, és ezáltal megmutathatjuk magunkat a nagyvilág számára, bízom benne, hogy az idelátogatók egy része később majd visszatér a városba turistaként.”

Szintén a sportturizmusban rejlő lehetőségeket emelte ki Péter Ferenc is. A Maros megyei tanács elnöke elmondta, hogy a testülete nem csak pénzösszeggel támogatta a rendezvényt, hanem engedélyezte, hogy a Transylvania Motorringen kerüljön sor a standard duatlon versenyszámra, amelyik az egyik legnépesebb próba lesz a Világbajnokságon.

„Ez egy óriási rendezvény, rengetegen érkeznek majd a megyébe, és a Motorringen sorra kerülő verseny bebizonyítja, hogy nem csak a motoros sportok helyszíne lehet. Maros megye eddig is és ezután is támogatni fogja a sportot, mert ennek következtében az idelátogató versenyzők, szurkolók meglátják, hogy milyen kulturális és turisztikai értékekkel rendelkezünk. A sportturizmus jó üzlet, az egyik legjobb reklámhordozója a megyének.”

Nagyszerű az együttműködés a hatóságok között!

Ezt Vlad Stoica, a román triatlon szövetség elnöke mondta a sajtótájékoztatón, aki Klosz Péter egykori elnök munkáját próbálja továbbvinni.

„Polgármesteri hivatal, Megyei tanács, sportminisztérium, triatlon szövetség, mind egy cél érdekében fogott össze, magas szinten megszervezni ezt a Világbajnokságot. A szakszövetség elnöke két érmet remél a 28 tagú hazai csapattól, egyet az ifjúsági-, egyet pedig az elit kategóriában.”

A válogatott már itt edz Marosvásárhelyen, méghozzá a Transilvania Motorringen nagyszerű biztonságos körülmények között.

A főszervezők nagyon készültek

Amza Mărgărit, a Sportlife România menedzsere is kiemelte a Multisport Triathlon Festival 2022 jelentőségét:

Ez a verseny nemcsak négy világbajnokság versenyszámait jelenti, hanem egy igazi gazdasági ‘boom’-ot, kiváltképpen a vendéglátó ipar számára!”

Klosz Viktor pedig nemcsak testvére, Péter örökségét próbálja továbbvinni, hanem legalább olyan színvonalon szeretné megszervezni az eseményt, mint amilyen volt néhány évvel ezelőtt az Európai fesztivál, amelynek kitűnő szerevezése bebizonyította a nemzetközi szövetségnél is, hogy Marosvásárhely képes megszervezni egy hasonló szintű sportrendezvényt.

Klosz Viktor elmondta azt is, hogy a négy világbajnoki futam (június 6, 8, 10 és 12-én) mellett megszervezik a két hagyományos betétversenyt is: a Dracula night swim, illetve a Dracula night run úszó-, valamint futóóversenyt.

A versenyek részletes programja ezen a linken érhető el: https://transylvaniatriathlonfestival.ro/athlete-info/schedule/

                                                                                             (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Teljes lett a Székely kör!

zkadar

Az 1989-es forradalom hőseire emlékezünk!

zkadar

Hatékonyabb lehet a megyei közszállítás

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben