fbpx
Környezetvédelem Közélet Közigazgatás Megye

Vegyikatasztrófa-elhárítási gyakorlat Marosvásárhelyen

Fotó: Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU)

Második napjához érkezett az EU Modex nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlat.

Május 30-án reggel RO-ALERT riasztásra ébredt Marosvásárhely lakossága, amellyel arra figyelmeztették, hogy robbanás történt a vegyipari kombinátban. A baleset következtében vegyi anyagok kerültek a levegőbe, ezért ki kellett lakoltatni a környék lakóit.

élesítették az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusát 

Ennek keretében ma olaszországi és németországi csapatok érkeztek segíteni a helyieknek. A kárfelmérési és elhárítási munkálatokban osztrák, török, izraeli, belga, Bosznia-Hercegovina-i, spanyol, angol, ír, luxemburgi és a Cseh Köztársaságból érkező szakemberek segítenek.

Az Európai Unió Polgári Védelmi Mechanizmusát több mint háromszáz alkalommal élesítették Európán belül és azon kívül is 2001 óta.

felállították a tábori kórházat ahol az „áldozatokat” látják el

A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint ma a környező településeken gyűjtöttek mintákat és azonosították az új eseteket. A gyakorlat során lehetőség adódik a tapasztalatcserére is.

Az EU Modex elnevezésű katasztrófavédelmi gyakorlat június 3-án ér véget. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Rangadó a IV. ligában!

zkadar

Megválasztották a Maros Megyei Tanács alelnökeit

krakoczi

Marosvásárhelyi cég öltözteti a román olimpiai küldöttséget!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben