fbpx
Bűnügy Közélet

Elfogták Boné Ferencet, a marosvásárhelyi Molnár Beáta feltételezett gyilkosát

Fotó: ZiaruldeCluj.ro

Csütörtök este Nagyváradon elfogták Boné Ferencet, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta a 30 éves, marosvásárhelyi Molnár Beátát. A holttestet nejlonzsákba csomagolta és egy elhagyatott benzinkút mögötti területen elrejtette Bihar és Kolozs megye határán.

Ügyészségi források szerint az aradi származású, 43 esztendős Boné Ferenc személygépkocsiját a váradvelencei lakótelepen, a vasútállomás közelében azonosították. A cluj24.ro portál cikke szerint a férfit egy használaton kívüli vasúti kocsiban fogták el a kommandósok.

Térfigyelő kamerák segítettek

A portál beszámolója szerint a nyomozók a térfigyelő kamerák képei alapján azonosították Boné Ferenc autójának útvonalát Kolozsvártól Havasrekettyéig, ahová állítólag Molnár Beátával kirándulni indultak, majd pedig a Nagybáród (Borod) községhez tartozó Báródsomos (Cornițel) településig, ahol elrejtette a fiatal nő holttestét.

A gyanúsított elfogásáról szóló információkat megerősítette Andreea Vișan, a Kolozs Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője is.

Az áldozatot szerdán találták meg és még aznap kiderült, hogy Molnár Beáta gyilkosság áldozatává vált, a Kolozs megyei törvényszéki ügyészség azonban csak csütörtökön reggel közölte hivatalosan, hogy a Kolozsvárról eltűnt marosvásárhelyi fiatal nő erőszakos halált halt és a feltételezett elkövetőt körözik, illetve a személygépkocsiját is keresik.

Nőverő előélet

A kolozsvári és marosvásárhelyi magyar közéletben is ismert Molnár Beáta, a Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem óraadó tanára szombat óta nem adott életjelt magáról, ezért hozzátartozói értesítették a rendőrséget. Beáta állítólag túrázni indult barátjával, a 43 éves Boné Ferenccel, a Sapientia EMTE korábbi előadójával, de a közvélemény – főleg a rokonok, barátok, volt és jelenlegi munkatársak –, ismerve a nőverő hírében álló férfi előéletét, aggódni kezdett a fiatal nő épségéért.

Boné Ferenc akkor került a figyelem középpontjába, amikor 2020-ban nyolc percen át különös kegyetlenséggel ütlegelte és rugdosta a nyílt utcán az akkori barátnőjét. A Kolozsvár belvárosában éjszaka történt erőszakosságot térfigyelő kamerák rögzítették. A férfit az eset után felmondásra szólította fel a Sapientia EMTE, amit ő haladéktalanul meg is tett. Egyetemi óráit a mostani áldozat vette át. Az akkori bántalmazás ügyében a Kolozsvári Bíróság tavaly márciusban egy év három hónap börtönre ítélte Boné Ferencet. Az ítélet végrehajtását azonban felfüggesztette.

Ajánlott bejegyzések

Távozik tisztségéből a Maros megyei főtanfelügyelő

krakoczi

Megőrizték első osztályú tagságukat

zkadar

November 27-ig még látogatható Duha László kiállítása

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben