fbpx
Megye Sport

Ejtőernyős baleset Marosvásárhelyen

a kép illusztráció: Pixabay

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 19 éves fiatalembert kedden Marosvásárhelyen, miután ejtőernyős ugrás közben nem nyílt ki az ernyője és lezuhant – értesült az AGERPRES hírügynökség.

A Marosvásárhelyi Repülőklub illetékesei megerősítették az információt, de nem árultak el részleteket az incidensről.

FRISS INFORMÁCIÓK:

17 óra

A baleset nyomán a Román Repülőklub bejelentette, hogy a balesetet az okozta, hogy a fő ejtőernyő nem nyílt ki teljesen.

Az intézmény közleménye szerint mind a fő, mind a tartalék ejtőernyő csak részben nyílt ki, és összegabalyodtak, így találták meg azokat az ugrás helyszínén. A 19 éves fiatalember a 17. ugrását hajtotta végre az ejtőernyős engedély megszerzését célzó tanfolyam keretében, amikor a baleset történt.

A polgári repülésbiztonságért felelős hatóság (AIAS) ellenőrei vizsgálják a baleset okait.

a fiatalember mély kómában van, 13.45-kor az állapota ‘viszonylag stabil’ volt, de várták a CT(komputertomográf) – vizsgálat eredményeit

‘Nagyon nagy magasságból zuhant le. Mély kómában volt, amikor az intenzív terápiás csapat átvette, és többfajta kivizsgáláson kell átesnie, mert több sérülést szenvedett. Elvégezték a CT-vizsgálatot, várjuk az eredményt’ – mondta Maria Salanţa a SMURD Maros megyei egységének koordinátora.

A Román Repülőklub vezetősége elrendelte az ejtőernyős tevékenység felfüggesztését az összes területi repülőklubnál a baleset okainak megállapításáig – olvasható a Román Repülőklub honlapján közzétett közleményben.(Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Másodszorra gyulladt ki egy autóbusz Marosvásárhelyen

Noémi

Január 15-én dönt a fellebbviteli bíróság

Noémi

Segítsünk együtt a marosvásárhelyi kutyamenhelynek

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben