fbpx
Gazdaság Közélet Közigazgatás

Tiltakoznak az árusok – az RMDSZ frakció nem támogatja a törvénytelenséget

A somostetői árusok helyzetének megoldására terjesztett elő határozattervezet az önkormányzat. A Városi Tanács mai ülésén a testület nagy többséggel utasította el azt.

A mandátum megkezdése óta első alkalommal nem szavazta meg a tanács RMDSZ frakciója a városvezető javaslatát.

Kelemen Márton tanácsos kijelentette, a szövetség tagjai is a megoldást keresik az árusok helyzetére, de hosszútávra szeretnék rendezni azt. Ami eddig a somostetői kereskedelmet illette, azon túl, hogy nem volt törvényes, nem teljesültek a megfelelő feltételek a biztonságos vendéglátásra.

A Szabad Emberek Pártja képviselője, Pápai László felszólalásában szintén úgy nyilatkozott, nem tartja szerencsésnek ezt a megoldást.

A városvezető által benyújtott határozattervezet úgy rendezte volna ideiglenesen a helyzetet, hogy azt a sétányt, ahol a bódék helyezkednek el az állatkert igazgatóságtól a közterületrendezési igazgatóságnak adná át azzal az indokkal, hogy utóbbi könnyebben és rövidebb idő alatt rendezheti a helyzetet.

a tervezet tűzoltás-szerűen, újabb hiányosságok generálásával, és csak átmenetileg rendezte volna a Somostetőn évek óta törvénytelenül működő vendéglátó butikok működését – állapította meg a frakció

Az ülést követően kiadott közleményükben leszögezik

A helyzetet csakis törvényesen, hosszú távon fenntartható módon szabad megoldani. Az RMDSZ frakció arra vállalkozott, hogy az „aki bírja, marja” helyzeteket megszünteti. Jelenleg súlyos közegészségügyi problémák és tisztázatlan jogi aggályok egyaránt felmerülnek a vendéglátó egységek kapcsán.

az Állatkert igazgatója XXI századi körülmények között képzeli el a turizmus szempontjából is rendkívül fontos helyszínen zajló vendéglátóipari tevékenységet, ahol erre a célra kijelölt helyen, megfelelő körülményeket lehet teremteni

Jelenleg sem a villanyáram, sem a vízellátás nem felel meg a szabványoknak, A tervek szerint a sétányt rendeltetésszerűen az odalátogatók sétálóutcaként vehetik majd birtokba.

Az azonnali tanácsülés ideje alatt a Polgármesteri Hivatal épülete előtt gyülekezett néhány árus, azonban a csendőrség feloszlatta a csoportot, a sztrájkolók nem kértek engedélyt a tiltakozásra. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Digitális fejlesztési szerződést írt alá az AQUASERV R.T.

Pápay Kamilla

Módosítani kell az ösztöndíjakra vonatkozó tanácsi határozatot

zkadar

Hálaadó Istentisztelet a Kistemplomban

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben