fbpx
Egészségügy Koronavírus Közélet Közigazgatás

Bezártak az oltóközpontok

Mara Togănel Maros megyei prefektus bejelentette, május 16-án lakat került a megye minden oltóközpontjára.

Az oltáskampány kezdetétől, azaz 2020 december 27-től 2022 május 15-ig az országban 8.127.595 személynek összesen 16.824.094 adag oltóanyagot adtak be. 8.108.440-en kettő, 2.601.301-en három adag vakcinát kaptak.

Marosvásárhelyen az első két oltóközpontot 2021 januárjában nyitották meg

Az oltáskampány idejére öt helyszínt jelölt ki a megyeszékhelyen az önkormányzat. Ebből az első kettőt: a Mihai Eminescu Művelődési Házban és a Tudor Vladimirescu Általános Iskola sporttermében rendezték be. Utóbbi esetében a diákok több mint egy évet kellett várjanak arra, hogy a rendeltetésének megfelelően használhassák a tornatermet. Az oltóközpont innen a Shopping City bevásárlóközpontba költözött, majd érdeklődéshiány miatt zárt be.

Az Ifjúsági Házban kialakított központ az oltáskampány teljes ideje alatt nyitva volt, ultolsóként ezt zárták be tegnaptól

Mara Togănel kormánybiztos köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a lakosság immunizálásában. Az állandó oltóközpontok személyzetének és a mobil oltópontokon dolgozóknak is.

Közösségi oldalán azt írja: Maros megye jól szerepelt, hisz az állandó helyszíneken kívül különféle módon: ideiglenes oltópontok felállításával, oltásmaratonok szervezésével immunizálták a lakosságot.

Ezentúl kizárólag a családorvosi rendelőkben oltanak, a programban résztvevő orvosok jegyzékét a Közegészségügyi Igazgatóság honlapján találják. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Melegedő sátrak a szavazóbiztosoknak

Rákóczi Kinga

Bronzérmes az Active7 a Meditop kupán!

zkadar

Kipróbáltuk az új buszok egyikét

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben