fbpx
Közélet Tanügy

Néma tiltakozás a katolikus iskoláért

Nem szervezheti meg a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum a teológiai osztályba készülők számára tervezett felvételi vizsgát. Tiltakozásképpen 20 perces megmozdulást jelentett be Balla Imre iskolalelkész.

Az utóbbi napokban meglepődve figyeltük az iskolánk körüli csendet. Azt gondoljuk, hogy helye lenne a tiltakozásnak, így az a benyomásunk, hogy mindenki a helyzettel megalkudott, elfogadta és le is mondott róla… Nem tapasztalom a jogtalanság elleni kiállás erejét.  Gondolom, hogy a háttérben azért mégis csak dolgoznak az illetékesek. (politika, egyház, stb.)

Balla Imre szerint helyi szinten hangot kellene adni, hogy ez nem tetszik

A lekész tudatában van annak, hogy az iskola és  az (igazgató), tanárok nem szervezhetik a tiltakozást, mert akkor támadhatóvá válnának, így a kezdeményezés a helyi egyház részéről jön.

A tiltakozást a tervezett szerdai felvételi vizsga idejére időzítik, 11 órától 20 perces „NÉMA TILTAKOZÁST” tartanak a diákokkal, akik ÉLŐ LÁNCKÉNT kéz a kézbe körül veszik az épületet (a nagyot is)

A nagy épület alatt az épületcsoportnak azt a részét értik, amely a román tannyelvű Unirea Főgimnáziumnak ad otthont, annak a középiskolának, amelynek tanári gárdája és szülői közössége felperesként követelte a katolikus iskola bezárását.

Vallás szabadságunkban korlátoznak, és nemcsak – írja Balla Imre a sajtónak eljuttatott közleményében. Ne hagyjuk az iskolát! (közlemény)

Ajánlott bejegyzések

14 új eset, tovább csökken az arány

zkadar

Békésen zajlott le az év utolsó marosvásárhelyi tanácsülése

Noémi

SZAVAZZ Dorin Florea 10+1 „megvalósításáról”

László Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben