fbpx
Közigazgatás Megye

Több száz rendőr, csendőr és tűzoltó vigyáz a biztonságra a megyében

Péntektől hozzávetőleg 150 rendőr teljesít szolgálatot Maros megyében annak érdekében, hogy az ünnepnapok biztonságosak legyenek – tájékoztatta a sajtót a Maros Megyei Rendőrfelügyelőség szóvivője.

Aurica Sabău közölte, a hatóság megtesz mindent annak érdekében, hogy megelőzzék a kellemetlen helyzeteket, de sok múlik a lakosságon.

Zsúfolt időszak előtt állunk, megnövekszik a forgalom a boltok, bevásárlóközpontok környékén, éppen ezért azt javasoljuk, hogy legyenek elővigyázatosak. Fordítsanak nagyobb figyelmet a biztonságra és vigyázzanak javaikra. Ha gépkocsiba ülnek, vezessenek óvatosan és tartsák be a közlekedési szabályokat annak érdekében, hogy biztonságban érjenek haza az ünnepre.

Nagy létszámban áll készenlétben a tűzoltóság is

A Maros Megyei „Horea” Katasztrófavédelmi Felügyelőség 170 alkalmazottat mozgósít. A SMURD Rohammentőszolgálat megyeszerte 26 csapattal áll rendelkezésre az ünnepek idején.

Az illetékesek ugyanakkor azt tanácsolják, hogy a tűzesetek elkerülése érdekében a lakosság tartson be néhány nagyon fontos szabályt. A tűzoltóság sajtószóvivője, Dan Petru Daniel arra figyelmeztet, hogy

a feltámadás éjszakáján a Húsvéti lángot jelképező gyertyát tűzálló tartóba helyezzék, a gyertyatartót ne tegyék gyúlékony tárgyak mellé, az egyházi szertartások végét követően ne hagyják ezeket égve vagy felügyelet nélkül. Fontos az is, hogy az égő gyertyát gyermekektől tartsák távol.

Sürgősségi esetekben hívják az 112-es egységes segélyhívó számot. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Székelyföldi turizmus a professzionalizáció útján

Karessz

Kivizsgálás indul az életveszélyesnek bizonyult tetőtéri hőszigetelés miatt

Szász Cs. Emese

Mind Marosvásárhely, mind Debrecen csak nyerhet az új járattal

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben