fbpx
Megye Tanügy

Országos hittan tantárgyverseny Marosvásárhelyen

A II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum volt a házigazdája a 2022. évi magyar nyelvű római katolikus országos hittanolimpiának április 20-22. között.

A romkat.ro portálon megjelent beszámoló szerint összesen 156 diák vett részt a megmérettetésen.

A nagyváradi egyházmegyéből 18 diák és 6 felkészítőtanár volt jelen a verseny országos szakaszán. Tizenhatan magyar nemzetiségűek, két diák szlovák anyanyelvű.

A temesvári egyházmegyéből négy diák érkezett a versenyre. A szatmári egyházmegyéből 16 diák és 4 kísérőtanár vett részt a hittanolimpián.

A Magyar Nyelvű Római Katolikus Hittanolimpia a 2016-2017-es tanévtől a Tanügyminisztérium által elismert tantárgyversenyként kerül megrendezésre

Fotó: Maros Megyei Tanfelügyelőség

A gyulafehérvári főegyházmegyéből a legnépesebb a Hargita megyei csoport volt összesen 36 diákkal. Háromszékről 32 diák versenyzett, Maros megyéből 24 tanuló, Kolozs megyéből 20 tanuló, Fehér megyéből pedig 4 diák érkezett a megmérettetésre.

Mindannyian a megyéjük legjobbjainak bizonyultak a tantárgyverseny előző szakaszán, és hónapok óta kitartóan készültek az országos megmérettetésre.

Két év online versenyzés után ebben az évben újra fizikai jelenléttel zajlott a verseny a résztvevő diákok és hitoktatóik örömére, akik így szaktudásuk bizonyítása mellett élményekkel, építő találkozásokkal és személyes kapcsolatokkal is gazdagodhattak. – írja a romkat.ro

Összesen 36 díjat és 24 dicséretet osztottak ki. Az oklevelek mellett jelképes pénzjutalomban is részesültek a diákok, az első helyezettek pedig elnyerték a havi 500 lejes teljesítmény ösztöndíjat is. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Fiataloknak is nyári munkalehetőség!

krakoczi

Látványos fejlődés Maros megyében

krakoczi

Rögtönzött megoldásokkal lopják az áramot

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben