fbpx
Közélet Sport

Nem jutott elődöntőbe a Sirius

Az 5-8. helyekért folytathatja a marosvásárhelyi női kosárlabda csapat.

A Nemzeti Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén:

BC Sirius Marosvásárhely – FCC UAV Arad 56-80 (11-21, 13-19, 17-19, 15-21)

Carmin Popa együttese tudta, hogy nagyon nehéz helyzetben van, hiszen az aradi első mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett. A két győzelemig tartó párharcban így mindenféleképp nyernie kellett volna a marosvásárhelyi alakulatnak.

Ehhez képest nagyon nehezen melegedett be a házigazda, az első kosarat közel 4 percnyi játék után szerezte, igaz a jó védelemnek köszönhetően az aradiak sem húztak el nagyon. Kiegyensúlyozott volt az első negyed, de az utolsó két percben becsúszott pár hiba miatt 10 pontos hátrányba került a Sirius.

Sajnos a hibák a továbbiakban fokozódtak, hiába sikerült többször is remekül védekezni, a támadás nem akart összeállni, pedig lepattanózásban is előbbre járt Marosvásárhely.

Az olló egyre csak nyílt a két csapat között, félidőben már 16 egységnyi volt. A hazaiak nem találták az utat a gyűrűbe távolról, palánk alatt is sok ziccert hibáztak, és még az eladott labdák száma is egyre csak emelkedett. Ez utóbbiban 26-szor kínálták fel a lehetőséget az ellenfélnek, a Sirius legponterősebb játékosa, Sherill (21 p), egymaga adott el 7 labdát.  

A hazai oldalon hiába van több kiváló tripladobó, szinte egyszer sem sikerült őket tisztára játszani. Vagy mert Arad is felkészült ebből, vagy mert a kitalált taktika nem „ült”.

A harmadik negyedben már stabilan 20 pont körül vezetett Arad és ebből a negyedik játékrészben sem sikerült faragni. Végül a jóval tapasztaltabb vendégegyüttes magabiztosan húzta be 2-0-ra a párharcot és várja elődöntős ellenfelét, amelyik vagy Kézdivásárhely lesz, vagy Szatmárnémeti.

De ugyanebből a két csapatból kap ellenfelet a Sirius is az 5-8 helyért folytatódó sorozatra.

A Sirius a célkitűzését, a rájátszásba kerülést már kipipálta, minden egyéb már ráadás, de azért jobb lenne minél előbbre végezni – fogalmazott a találkozó után Kiss István a kosárlabdaklub elnöke. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Megmentik a Kós Károly épületet Nyárádszeredában

zkadar

Kilométeres sorok a Dózsa György utcában

Rákóczi Kinga

Újabb sikeres szívátültetés Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben