fbpx
Ajánló Kultúra

Elk*rtuk – filmvetítés közönségtalálkozóval, Bokor Barnával

A Vándormozi és a Marosvásárhelyért Egyesület szervezésében láthatja a marosvásárhelyi közönség az Elk*rtuk című filmet. Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimijét március 22-én, 19 órától ingyenesen lehet megnézni a Maros Művészegyüttes kövesdombi székházában. A vetítést közönségtalálkozó követi Bokor Barna színművésszel, aki az egyik főszerepet játssza az alkotásban.

A Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerpáros nevével fémjelzett film az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni eseményeket dolgozza fel.

Magyarország első, valós eseményeken alapuló politikai krimije ebbe az időszakba, 2006 indulatokkal teli őszére kalauzolja el nézőit

egy fiatal, feltörekvő elemzőlány történetén keresztül.

A történet szerint amikor Réka (Bánovits Vivianne) rájön, hogy a főnöke (Bokor Barna) részt vett egy botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy ezzel jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével (Mózes András), és nyomozni kezd, de mivel lebukik a főnöke előtt, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe…

Az alkotás egyik főszereplője a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház művésze, Bokor Barna. Ő a történet politikai elemzőjét játssza.

Bokor Barna úgy véli, a film sztorija nem csupán a hatalomtechnikusokról szól. Nyelvi korlátok nélkül is érthető, „hiszen a világon bárhol, bármikor megtörténhet”. 

A Megafilm politikai krimije magyar nyelven, román felirattal látható március 22-én, kedden 19 órától a Maros Művészegyüttes kövesdombi székházában. A filmvetítésen jelen lesz a marosvásárhelyi Bokor Barna is, akivel a vetítés után Csatlos Tünde műsorvezető beszélget majd.

A filmvetítésre és a közönségtalálkozóra a belépés ingyenes, de a Gyulafehérvári Caritason keresztül adományokat gyűjtünk az ukrajnai háború elől menekültek számára.

Ajánlott bejegyzések

Vásár nélküli Könyvvásár

krakoczi

A várba költözik az alternatív Könyvvásár

krakoczi

Felemelő megemlékezés a Postaréten

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben