fbpx
Közélet Közigazgatás Szociális

Elrajtolt a népszámlálás

Marosvásárhelyen ma sajtótájékoztató keretében jelentette be a Polgármesteri Hivatal annak a 9 összeíró pontnak a megnyitását, ahol a népszámlálási ívek kitöltésével egyénileg nem boldoguló személyek kérhetnek segítséget.

Az idei lakosságösszeírás újdonsága, hogy az állampolgárok egyénileg online írhatják be adataikat a központi adatbázisba.

Soós Zoltán polgármester elmondta: „egy nagyon fontos, ha úgy tetszik, fordulóponthoz érkezett város, ugyanis a ma kezdődött népszámlálás meghatározhatja azt az irányt, amely felé tart majd Marosvásárhely. A lakosság száma, összetétele az egyik legfontosabb pillér, amelyre a város fejlesztését alapozhatjuk. Hatással lehet az infrastrukturális fejlesztésektől a kulturális- és sportstratégián át az oktatásig. Sok derül ki ezekből az eredményekből ” – hangoztatta Soós Zoltán polgármester.

Március 14. és május 15. között a www.recensamantromania.ro oldalon található adatlap kitöltésére van lehetőség.

A helyszínek egy része az önkormányzat tulajdonában van, így igyekeztünk ezeket otthonossá, barátságossá tenni. További alkalmas helyszínek azonosításán dolgozunk, amiképp azt is szeretnénk, hogy a hétvégeken olyan városrészekben nyissunk ideiglenes összeíró pontokat, ahol nagyobb számban fordulnak meg a lakosok. A tavaszias időjárást ilyenformán is szeretnénk kihasználni” – fogalmazott Portik Vilmos alpolgármester.

Marosvásárhelyen március 14-étől 9 kitöltést segítő helyszín működik, és hétfőtől vasárnapig 8-12 és 16-20 óra között tartanak nyitva. Amennyiben a tapasztalatok azt mutatják, hogy a hatékonyság érdekében változtatni kell, akár a helyszínek, akár a nyitvatartás vonatkozásában, az önkormányzat rugalmasan viszonyul a kérdéshez.

A népszámlálás folyamatának megkönnyítése érdekében létrehoztak egy honlapot. A recensamant.tirgumures.ro oldalon is közzé fogják tenni a közérdekű információkat.

„Zöld számot is beüzemelnek, amely kifejezetten a szervezéssel kapcsolatos tájékoztatást kérhetnek a marosvásárhelyi lakosok. A kérdőív kitöltésével kapcsolatosan azonban a központi diszpécserszolgálatot kell hívni – tette hozzá Portik Vilmos.

(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nyárádmenti vízvezeték és Mikházi régészeti park fejlesztése: két fontos beruházást jelentettek be a megyében

Szász Cs. Emese

Minek örül a gyerek?

krakoczi

Óévbúcsúztató a főtéren

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben