fbpx
Gazdaság Közélet

Az energiaügyi miniszter szerint a MOL Románia idézte elő a pánikot

Nicolae Ciuca miniszterelnök kiterjedt ellenőrzéseket rendelt el, miután tegnap pánik tört ki az üzemanyagpiacon azt követően, hogy egyes benzinkutaknál a korábbi hét-nyolc lejes üzemanyagárról hirtelen 10-11 lejre emelkedett a benzin és a gázolaj ára – jelenti az MTI.

Az áremelés híre futótűzként terjedt el a közösségi portálokon, majd az internetes sajtóban is. A délutáni, esti órákban több száz méteres sorok alakultak ki a töltőállomásoknál, és egyes autósok nemcsak a gépkocsik üzemanyagtankját töltötték tele, hanem a csomagtartóba helyezett tartályokba is tankoltak.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter a Digi24 hírtelevíziónak szerda este elmondta:

a pánikhangulatot a MOL Románia idézte elő, amikor az egyik belényesi partner benzinkútjánál tegnap délután jelentősen megemelték az üzemanyag árát.

A miniszter szerint a pánikhangulatban csak a kiskereskedők, és a nagy kereskedőhálózatok egyike, a MOL emelte meg jelentősen az árait. A miniszter kijelentette, nincs ok a pánikra, az üzemanyag-tartalékok biztosítottak, nem áll fenn annak a veszélye, hogy kifogyjon az üzemanyag a lerakatokból.

Az energiaügyi miniszter szerint az üzemanyagárak csökkenése várható.

A szaktárcavezető a Digi24 hírtelevízióban beszélt erről, miután pánik tört ki a hazai üzemanyagpiacon és az emberek valamennyi nagyvárosban megrohamozták a töltőállomásokat. A miniszter hangsúlyozta: az üzemanyag-tartalékok biztosítottak, nem áll fenn annak a veszélye, hogy kifogyjon az üzemanyag a lerakatokból.

Ajánlott bejegyzések

„Könnyebb ünnepet szabni, mint megtartani”

Noémi

16 új lélegeztetőgépet helyeztek üzembe a megyei kórházban!

zkadar

Hétfőn iktatják hivatalába Soós Zoltánt

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben