fbpx
Koronavírus Tanügy

Nem kötelező, ajánlott a beltéri maszkviselés

Fotó: Facebook

Közel két évvel ezelőtt, 2020 májusában lépett érvénybe Romániában a készenléti állapot, amely kedd éjfélkor érvényét veszti.

Sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila egészségügyi miniszter leszögezte, sem kültéren, sem zárt térben nem lesz kötelező szerdától a védőmaszk viselése, és nem korlátozzák a bevásárlóközpontokba, vendéglátóegységekbe, közintézményekbe való belépést, sem ezek nyitva tartását.

Ugyanakkor az országba belépőktől nem kérik a Covid-igazolványt, és beutazási adatlapot sem kell kitölteni.

„Gyakorlatilag minden korlátozás megszűnik. Az elővigyázatosság és az egyéni felelősség lesz a meghatározó a következő időszakban” – fogalmazott Rafila. 

A tárcavezető ugyanakkor úgy véli, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében továbbra is ajánlott a maszk viselete a tömegközlekedési eszközökön, az iskolákban és a kórházakban, valamint a zsúfolt és forgalmas kültéri helyeken.

továbbra is ajánlott az alapos kézmosás és a zsúfolt helyek elkerülése

Ajánlott továbbá a különböző fertőtlenítőszerek használata, a tömegközlekedési eszközök és a közintézmények rendszeres takarítása és fertőtlenítése.

azok akik koronavírusfertőzés tüneteit tapasztalják magukon forduljanak családorvosukhoz illetve szakorvoshoz

A tárcavezető hangsúlyozta: ezeknek az ajánlásoknak a betartása hozzájárul ahhoz, hogy a tovább csökkenjen a fertőzöttek, az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek és az elhalálozások száma. ‘Ezeket az ajánlásokat legalább még egy ideig, a vírus közösségi terjedésének megszűnéséig, mindannyiunknak tiszteletben kellene tartanunk’ – jelentette ki Alexandru Rafila. (marosvasarhelyiek.ro/agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Sheriff őrzi a WC-papírt!

zkadar

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumban vizsgáznak a marosvásárhelyi katolikus líceum teológiai osztályába jelentkező diákok

krakoczi

Marosvásárhely gyerekszemmel

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben