fbpx
Ajánló Kultúra Uncategorized

Összetartozunk – operettgála az összetartozás jegyében

Fotó: Gordon Eszter/Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház operettgálát tart Erdélyben a Budapesti Operettszínház művészeivel! Marosvásárhelyen március 28-án 19 órától a sportcsarnokban lehet megtekinteni az előadást, amelyre péntektől már lehet jegyeket is kapni – egyelőre online.

A magyar Országgyűlés határozata „a történelmi Magyarország területét szétdaraboló és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 100. évfordulójára emlékezve a 2020-as évet a Nemzeti összetartozás évévé nyilvánította”. A magyar nemzet egésze messze túlnyúlik az országhatárokon, közösségének egyben tartása valamennyiünk feladata és öröksége. A kulturális örökségvédelem aranytartaléka a határon túli magyarság, eszköze a nemzeti kulturális intézményrendszer.

2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának centenáriumi évében Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója indította útjára az Összetartozunk című programsorozatot, amely során az operett, mint a legnépszerűbb hungarikum hivatott kulturális hidat képezni az anyaország és elcsatolt területei között.

„Ezzel az adósságtörlesztéssel tartozunk mind saját magunk, mind elcsatolt nemzettársaink felé. A nemes feladat szolgálatába pedig a szavakon túl a tetteket állítjuk, kulturális missziónkat és a zene univerzális, egyetemes nyelvét” – fogalmazott Kiss-B. Atilla.   

A 2020-ra tervezett, határon túli programsorozat sajnos a világjárvány kitörése miatt eddig nem valósulhatott meg, azonban 2022 márciusában végre útjára indul. A turné első két állomása március 28-án Marosvásárhely és március 30-án Sepsiszentgyörgy. 

Az Összetartozunk operettgálának március 28-án 19 órától a marosvásárhelyi sportcsarnok, március 30-án 19 órai kezdettel a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna ad otthont. Az est folyamán a magyar operettirodalom legnépszerűbb szerzőinek, mint pl. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Kacsóh Pongrácz örökzöldjei (Te rongyos élet, Odette belépője, Szép vagy Erdély ország, Szép város Kolozsvár, Szív duett, Vágyom egy nő után, Bordal, Mi kell a férfiaknak?, Szép a huszár, Hej, cigány, stb. ) csendülnek fel a Budapesti Operettszínház szólistái: Fischl Mónika, Kiss Diána, Dancs Annamari, Oszvald Marika, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, Peller Károly és Laki Péter előadásában. Közreműködik a Budapesti Operettszínház énekkara, balettkara, valamint zenekara. Vezényel: Pfeiffer Gyula, a gála rendezője: Bori Tamás.

Az esemény társszervezői, partnerei a Marosvásárhelyért Egyesület és a Vásárhelyi Forgatag, valamint a Kónya Ádám Művelődési Ház (Sepsiszentgyörgy).

Elindult az ONLINE jegyárusítás

A 60, illetve 30 lejes jegyeket az alábbi címen lehet megvásárolni:

https://www.eventim.ro/lang/hu/jegyek/budapesti-operettszinhaz-targu-mures-sala-polivalenta-579216/event.html

Nemsokára a jegypénztárakban is elindul az árusítás.

Ajánlott bejegyzések

„Se bátor katona nem vagyok, sem áruló.” Bokor Barna az Elk*rtuk című filmről

Szász Cs. Emese

Erdély dala: döntőben Koszika Te vagy a minden! című dala

Szász Cs. Emese

Gyermekkönyvnap – játék!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben