fbpx
Ajánló Életmód Kultúra

Folytatódik a Dal: akusztik verzióval és csavarral készülnek Koszikáék a tévéshowra

Újra láthatjuk szombat este Koszikát a Duna Televízió képernyőjén, a marosvásárhelyi énekesnő a Swing á la Django zenekarral közösen versenyez az Utazás című dalukkal az év slágere címért. Nagy a tét: aki most továbbjut, az jövő szombaton a döntőben énekel.

A Dal 2022 második elődöntőjét láthatjuk szombat este a Duna Televízióban, újabb tíz áthangszerelt dallal folytatódik a dalválasztóverseny. Többek közt Koszika és a Swing á la Django Utazás című dala is most versenyez a döntőbe jutásért.

A marosvásárhelyi énekesnő a Marosvásárhelyiek.ro-nak elmondta, hogy

ezúttal akusztik verzióban szólalnak meg a dalok, ők ki is egészülnek a színpadon ezúttal három új fúvóssal, és egy csavar is lesz a dalban,

de az legyen meglepetés a szombat esti tévézőknek, hogy mi ez a csavar.

„Vannak különbségek a múltkor hallott verzióhoz képest, hangszerelésében teljesen más, mi a fiúkkal többek közt azért is örültünk, hogy továbbjutottunk, mert az akusztik verzió sokkal közelebb áll hozzánk. Szerettük volna mindenképpen előadni a Dal színpadán így is” – mondta Koszorus Krisztina.

A szombati élő showra pozitív izgalmakkal készül Koszika, elmondása szerint már ismerős a környezet, a stáb, a feeling, bár az üvegszínpadot – úgy véli – nem lehet megszokni. Ő hétfő óta Budapesten van, két nap folyamatosan próbáltak is. „Felkészülésben nem befolyásol, hogy hol vagyok, nem is nagyon készülök, néha eléneklem a dalt. Az, hogy mehessek muzsikálni, számomra olyan természetes, és annyira könnyen jön, hogy nincs számomra nehézség ebben. A nehézség addig van, amíg felkerülök az üvegszínpadra. Hogy mit veszünk fel, milyenre sminkelnek, milyen lesz a frizurám, ezek a gondok” – mondja nevetve az énekesnő, aki múltkori tévés szereplése után elég sok kommentet kapott, hogy „hogy nézett ki”.

Úgy véli azonban, hogy hol máshol lehetne extra kinézete, ha nem egy televíziós showműsorban.

A verseny amúgy a végéhez közelít, a következő fordulóban már csak négy döntős hely kiadó. A zsűri háromról, a közönség pedig egyről dönt majd.

Az év magyar slágeréről viszont kizárólag a közönség dönt jövő szombaton. A március 12-ei döntőben a nyolc versenydalt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

A Dal 2022 második elődöntője szombaton, 20.35-től látható a Dunán!

Akusztik verseny

Az akusztik verziókból amúgy egy másik verseny is zajlik, az online Akusztik Dalverseny, amelyben ismét mind a 40 produkció részt vesz, minden versenyző megmutatja, mit tud az elektronika segítsége nélkül. A közönségen múlik, hogy melyik dal előadója nyeri meg a fődíjat. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, és ugyanezen az online felületen lehet rájuk szavazni, március 9. éjfélig. Egy IP-címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt.

Ajánlott bejegyzések

Soós Zoltán: Városunk megjelent a nagyszabású sportversenyek térképén

Szász Cs. Emese

Román Eurovízió: Vizi Imre számít az erdélyi magyar szavazatokra

Szász Cs. Emese

Még egy sportesemény elmarad Marosvásárhelyen

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben