fbpx
Közélet Szociális

Szülőföldön magyarul: pénteken elkezdődik a támogatások kifizetése

Fotó: Piaxabay.com

Az OTP Bank Románia péntektől fokozatosan elkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetését. Azok az igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló értesítőt, a levélben megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a 302 lej oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.

Pénteken elkezdődik a Szülőföldön magyarul programban nyújtott támogatások kifizetése – közölte csütörtökön a kifizetések lebonyolítója, az OTP Bank Románia. A közleményben kiemelték, hogy bankfiókba csak akkor szükséges bemenni, ha új igénylőről van szó, vagy a levélben a személyes adatok frissítésére, illetve új szerződés aláírására vonatkozó felhívás szerepel. Ellenkező esetben a támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik romániai bankautomatából.

A 2020–2021-es tanévre szóló támogatás kifizetésének ütemezése a következő 7 hétben történik – közölték. Az igénylők a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) által küldött levélből értesülhetnek arról, hogy az ő esetükben pontosan milyen dátumon várható a támogatás jóváírása.

Az idén 134 205 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 129 229 oktatási-nevelési-, 4325 pedig hallgatói támogatásra.

Az igénylések közül 954 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult.

 „Nagyon fontos számunkra, hogy a családok idén is egyszerűen és gördülékenyen jussanak a Szülőföldön magyarul programban biztosított támogatáshoz. Mindenki levélben kap tájékoztatást az utalás dátumáról. Ez az összeg természetesen felhasználható bankkártyás fizetéssel, vagy akár költségmentesen fel is lehet venni az ország bármelyik bankautomatájából. Kizárólag abban az esetben kell befáradni a bankfiókba, ha pár formaságot kell lebonyolítani, de ez nem általános, és erre az értesítő levél külön kitér” nyilatkozta Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

Az OTP Bank munkatársai arra kérik a kedvezményezetteket, hogy

csak akkor látogassanak el személyesen a bankfiókokba, ha erre külön felszólítást kaptak az értesítő levélben, vagy másképp nem áll módjukban átvenni a támogatást.

A levélben, amelyből kiderül, hogy pontosan mikor utalják át az igénylőknek a támogatást, a bankszámlával kapcsolatos kérések is lehetnek. Amennyiben alá kell írni a szerződést és átvenni az OTP bankkártyát, vagy újranyitni a zárolt számlát, akkor az ügyfeleknek be kell fáradniuk a legközelebbi OTP Bank fiókba. Ha frissíteni kell a személyes adatokat, akkor ezt meg lehet tenni online vagy személyesen bármelyik bankfiókban.

„Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266–244450 telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni”

– fűzte hozzá Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a Szülőföldön magyarul program erdélyi koordinátora.

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhelyen is Zöld Péntek

krakoczi

Egyházi bölcsődét adtak át Marosvásárhelyen

krakoczi

Értékes sportszeradomány érkezett

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben