fbpx
Közélet Szociális

Marosvásárhelyen zajlik a népszámlálás előkészítése

Kiválasztották a népszámosokat és előkészítik azokat a helyszíneket, ahol fogadják az online ívek kitöltésében segítséget igénylőket.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint, az önkormányzat nyilvántartásba vette azokat a személyeket akik népszámláló biztosnak jelentkeztek. A Statisztikai Hivatal képviselői egy rövid tesztelésen kiválasztották azokat, akiket alkalmasnak találtak az online tevékenységre.

14 helyszínen várják a segítségre szorulókat

Portik Vilmos alpolgármester közösségi oldalán tájékoztat:

Jelenleg a megfelelő helyszínek kiválasztása és előkészítése zajlik. Fontos, hogy olyan helyszíneket találjunk és rendezzünk be, amelyek könnyen megközelíthetőnek bizonyulnak, de az talán még fontosabb, hogy kellemes környezet legyen, a lakosok ne riadjanak vissza a hivatali körülményektől”

Fotó: Mariș Cristian – Daniel

Ezeken a helyszíneken a hét minden napján, délelőtt 8 és 12, majd 16 és 20 óra között állnak rendelkezésre a népszámosok.

a kérdőívek online kitöltésére március 14. – május 15. között lesz lehetőség

Azokat, akik nem vesznek részt ebben a szakaszban, a népszámlálás második felében, 2022. május 16. – július 17. között otthonukban keresik fel a számlálóbiztosok, és hagyományos módon veszik fel az adataikat. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ismét lesz repülőjárat Bukarest és Marosvásárhely között

krakoczi

Újabb tiltásokat rendelnek el

krakoczi

Legkésőbb november közepén válthatunk polgármestert!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben