fbpx
Háború Közélet

Dîncu: nem lesz sorozás, és a tartalékosokat sem mozgósítják

Vasile Dîncu védelmi miniszter úgy nyilatkozott kedd este a Digi 24-nek, hogy „teljesen valószínűtlen” a NATO és az Orosz Föderáció közötti konfliktus. Dîncu ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a védelmi minisztérium nem tervez behívókat küldeni vagy mozgósítani a tartalékos katonákat.

A védelmi miniszter elmondta, valóban aggasztó, hogy a fegyveres konfliktus földrajzilag közel van Romániához, de – amint a Legfelsőbb Védelmi Tanács keddi ülésén is elhangzott – semmi nem utal arra, hogy Románia területe vagy lakossága veszélyben lenne.

„Teljesen valószínűtlen egy konfliktus a NATO és az Orosz Föderáció között. Nem hisszük, hogy akkora mértékű irracionalitással állnánk szemben, amely az emberiséget elpusztító harmadik világháborúhoz vezetne. Ez valószínűtlen”

– mondta Dîncu.

Arról is beszámolt, hogy a Facebookon több százan megkérdezték tőle, készül-e toborzásra, mozgósításra a védelmi tárca.

„Nincs szó erről. Világosan kimondom, jelenleg a védelmi minisztérium nem küld behívóparancsokat és nem tervezi a tartalékosok mozgósítását.

Én vagyok a leghitelesebb forrás” – szögezte le Vasile Dîncu.

Ajánlott bejegyzések

Tervezett munkálatok miatt szünetel az ivóvíz ellátás

Pápay Kamilla

Hogyan szavaz Maros megye? – cikkünk folyamatosan frissül

krakoczi

A politikusok támogatásukról biztosítják a katolikus iskolát

László Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben