fbpx
Háború Közélet

A háború ellen tiltakoztak ukrán orvostanhallgatók Marosvásárhelyen

Vasárnap délután a marosvásárhelyi Színház téren közel kétszáz, zömében ukrán orvostanhallgató tiltakozott a háború ellen – számol be róla a Székelyhon.

Az orvosi egyetem, többnyire külföldi – ukrajnai, moldovai, németországi és izraeli – hallgatói mellé csatlakozott néhány marosvásárhelyi lakos is. A szolidaritási akció egyik főszervezője, Lea Fisker hatodéves, ukrán egyetemista elmondta: aggódnak az ukrajnai eseményekért, azokért, akik elhagyták az otthonaikat, illetve, azokért, akik maradtak, mert nem jöhettek el, vagy nem akartak elmenekülni.

A tiltakozók, arcukra az ukrán zászló színeit alkotó sárga és kék csíkot festettek, kezükben pedig „Putyin, hagyd el Ukrajnát”, „Szabadságot Ukrajnának” felirattal tüntettek. Elénekelték az ukrán himnuszt, majd a szabadságról és békéről szóló dalokat énekeltek. Az egyetemisták a tiltakozó rendezvényre hivatalosan is engedélyt kaptak, a csendőrség és a rendőrség biztosította az esemény zökkenőmentes lefolyását.

Ajánlott bejegyzések

Alig 34 új eset Maros megyében.

zkadar

Egy vagy két parkolót kapjanak az új tömbházak lakói

zkadar

Kelemen Hunor: Marosvásárhely kiemelt helyszín a választásokon

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben