fbpx
Háború Kultúra

Kijevi színészhallgatóknak és tanároknak nyújt segítséget a marosvásárhelyi egyetem

Román, magyar, angol és ukrán nyelven írt nyílt levélben ajánl segítséget ukrajnai társaiknak az intézmény.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem közössége aggódva figyeli a napokban zajló ukrajnai történéseket. Ezekben a nehéz időkben szolidaritásunkat fejezzük ki a Kijev-i I.K. Karpenko-Kari Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és dolgozóival. Egyetemünk támogatásképp szabad helyei függvényében szálláslehetőséget ajánl fel a háború miatt bajba jutott ukrán kollégáknak, az I.K. Karpenko-Kari Nemzeti Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjainak és tanárainak – írja a Sorin-Ion Crișan rektor kézjegyével ellátott nyílt levélben.

Marosvásárhelyen és körzetében aktívak a civilek is. Van aki szállást és ellátás biztosítana az Ukrajnából menekülőknek, van aki az albérleti költségeiket fedezné és megint mások segélycsomagok összeállítását vállalják.

A Külügyminisztérium február 27. adatai szerint, az Ukrajnában kitört háború kezdete óta 102 ukrán állampolgár kért menedékjogot Romániától. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Felfüggesztette tevékenységét a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Rákóczi Kinga

Az RMDSZ csatlakozik a Kárpát-medencei összefogáshoz az ukrajnai bajbajutottakért

Szász Cs. Emese

Ellehetetlenítik a könyvvásárt a megszorító intézkedések

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben