fbpx
Közélet Sport

Marosvásárhelyi kézzel az Európa-bajnokságon!

Akikre büszkék vagyunk: Szeghalmi Krisztina, Iulia Nonea és Diana Togănel

Történelmi tettet hajtott végre a román női vízilabda válogatott.

Rövid fennállása óta előszőr jutott ki a kontinentális döntő tornára.

A Bukarestben megrendezett selejtező csoportot Románia a második helyen zárta Németország mögött, s mivel az első kettő jut tovább, így a három marosvásárhelyivel felálló válogatott ott lesz az augusztus végén rajtoló Európa-bajnokságon.

A tornának a horvátországi Split lesz a házigazdája.

A válogatottban három marosvásárhelyi sportoló kapott helyet, közülük Szeghalmi Krisztina 9 góljával a csapat legeredményesebbje volt. Rajta kívül Iulia Nonea és Diana Togănel kapus is jelentős mértékben járult hozzá a történelmi tetthez! Mindhárom sportolónk jelenleg a fővárosi Steaua klubot erősíti.

A román válogatott eredményei:

15-4 Írországgal, 9-8 Szlovákiával, 17-9 Ukrajnával és 4-11 Németországgal.

Érdekesség, hogy a női vízilabda válogatott éppen Marosvásárhelyről indult el kontinens-hódító útjára, hiszen 9 évvel ezelőtt a Week-end telepi sátortetős medencében játszotta első hivatalos mérkőzését, éppen a most megelőzött Szlovákia ellen. A 2013. szeptember 22-én lejátszott mérkőzést is 9-8-ra nyerte Románia, a válogatott történelmének első gólját Szeghalmi Krisztina szerezte, aki további két gólt szerzett! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Az egyetemisták segítettek az ünnepi díszítésben

krakoczi

Hivatalosan elfogadták Mezőpanit címerét

Szász Cs. Emese

Normalitás: 24 óra alatt kell betömni a kimart lyukat

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben