fbpx
Közélet Sport

Hatalmas hőstett! BL négyes döntőben a vásárhelyi tekések!

Európa egyik topcsapatát búcsúztatták az „Elektrósok”!

A női tekézők Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján 6-2-es győzelmet aratott a marosvásárhelyi Elektromaros Romgaz együttese a KK Slovan Rosice ellen, s mivel az első felvonáson 4-4 volt idegenben, így a mieink kerültek a legjobb négy közé!

Már a csehországi első felvonáson elért döntetlen is nagyszerű eredménynek számított, a hazai pályán kivívott győzelem igazi bravúrt jelent.

A csapat átlagéletkora jóval 20 év alatt van, az átalakulóban lévő együttesből kikerültek a régi, nagy tapasztalattal rendelkező játékosok, helyükre a feltörekvő, fiatal nemzedékből kinevelt tekések alkottak maradandót.

A mérkőzés az utolsó párban dőlt el, ahol Ciobanu Maria fantasztikus, 598 fás teljesítménnyel ismét legyőzte a jóval tapasztaltabb Nadezda Dobesovát. (Csehországban is 2-2 volt közöttük a menetekben, de akkor Maria 6 fával volt jobb, most 8-cal)- ez a nyolc fa most nagyon kellett a végső győzelemhez!  

A marosvásárhelyi tekézők ismét ott vannak Európa legjobb csapatai között, a BL négyes döntőt április 1-2 között rendezik Győrben, ahová még a német Victoria Bamberg, a horvát Mlada Rijeka, illetve az osztrák Composites Neunkirchen jutott be.

Eredmény:

Elektromaros–Romgaz Marosvásárhely – KK Slovan Rosice 6-2 (3351 – 3345)

Szabó Júlia 557 fa, Seres Bernadett 571, Bordianu Roxana 532, Fekete Réka 538, Budoi Noémi 555 és Maria Ciobanu 598.

Szép volt lányok! (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Közönségtalálkozó az Erdély TV műsorvezetőivel a Vásárhelyi Forgatagon

Szász Cs. Emese

A politikusok támogatásukról biztosítják a katolikus iskolát

László Portik

A marosvásárhelyi változásért a reális esélyes mellé kell állni!

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben