fbpx
Közélet Megye

Marosvásárhelyen kezdte erdélyi körútját Szijjártó Péter

fotó: Facebook/Soós Zoltán

Marosvásárhelyen kezdte erdélyi körútját hétfőn Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere. A magyarországi országgyűlési választásról, valamint a közelgő romániai népszámlálásról is egyeztetett Maros megye magyar politikusaival.

A magyar diplomácia vezetője repülőgéppel érkezett Marosvásárhelyre, ahol többek között Péter Ferenccel, a Maros megyei önkormányzat elnökével, valamint Soós Zoltánnal, Marosvásárhely polgármesterével tárgyalt a megyeházán. A találkozón jelen volt még Kovács Mihály Levente megyei önkormányzati alelnök, Portik Vilmos alpolgármester, Márk Endre, Szászrégen polgármestere, valamint Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő, Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete, Tóth László csíkszeredai főkonzul és Magyar József európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár.

Marosvásárhelyen landolt Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

„A Maros Megyei Tanácsnál tett látogatáson megköszöntük a magyar kormány anyagi és morális támogatását, amellyel jelentősen hozzájárul a magyar közösség megerősödéséhez és a térség gazdasági fejlesztéséhez.

Szijjártó Péter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is közös nemzetben gondolkodik és azon dolgozik, hogy mindenki saját hazájában találja meg boldogulását”

– értékelte a találkozót közösségi oldalán a megyei elnök.

Soós Zoltán Facebook oldalán eredményeznek nevezte a találkozót. „A miniszter úr hangsúlyozta, hogy az otthoni beruházások mellett a magyar kormány mindig figyelmet fordított a határon túli fejlesztésekre is, valamint biztosított arról, hogy ez a jövőben is így marad. Áprilisban országgyűlési választások elé néznek, hajrá Magyarország!” – írja a városvezető Facebook-oldalán.

Maros megyei vezetőkkel tárgyalt Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Portik Vilmos alpolgármester szerint a találkozó témái között fontos szerepet kapott mind a magyarországi országgyűlési választás, mind pedig a közelgő romániai népszámlálás. „Mindkét esetben nagy felelősség hárul ránk. Biztosítottuk a miniszter urat arról, hogy

a Maros megyei RMDSZ szervezete is kiveszi a részét az anyaországi választások előkészítésében.

Erőteljes kampánnyal tervezzük bátorítani azokat a magyar állampolgárokat, akik még nem regisztráltak a magyarországi választásokra, hogy tegyék ezt meg mielőbb, ugyanakkor amint azt a korábbi alkalmak során is megtettük, segítséget nyújtunk a választási levélcsomagok konzulátusokra való eljuttatásában is” –  olvasható az alpolgármester oldalán.

Szijjártó Péter Háromszékre utazott tovább, majd Csík- és Gyergyószékre is ellátogatott.

Ajánlott bejegyzések

Elszállíthatják a tilosban parkoló autókat

krakoczi

Súlyos baleset Marosszentgyörgyön: gépkocsijába szorult egy nő

Szász Cs. Emese

13 érem az úszók Ob-án, ebből 10-et a VSK-sok hoztak

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben